Способи використання вкраденої писанки в домашніх умовах

Минулого тижня проїжджав я редакційною машиною повз щойно встановлену великодню інсталяцію. Красиві, дбайливо розмальовані писаночки радували око переливами кольорів у скверику навпроти «Юності». Коло них фото-селфилися черкащани та черкащанки, дивуючись і радіючи тому, що і в нашій хаті ще може бути щось красиве й оригінальне. Захоплено розглядаючи прикрашений скверик, я якось не відразу й почув слова нашого водія, досвідченого бувалого чоловіка, який багатенько в житті бачив: «Для того, щоб ці яйця простояли хоча б кілька тижнів, тут потрібно поставити дві патрульні поліцейські машини. Одну на в’їзді, іншу – на виїзді». «Ех! Є ще серед нас люди з недекомунізованою свідомістю!», подумав я і з відтінком осуду поглянув на нього. «Жаль таких! Але час може показати навіть їм, що нинішнє суспільство значно відрізняється від того, що вони про нього думають».

Час показав.

Коли сьогодні я сказав «недекомунізованому» Миколайовичу, що його слова виявилися пророчими, він лише знизав плечима, мовляв «Мене це не дивує». А потім додав уголос: «Ти ж у нас «Корисні сторінки» готуєш у газету? Радиш людям, як використовувати в господарстві ті чи інші речі? То сядь і напиши, як це яйце можна використати. Бо шкода ж буде. Його учора на п’яну голову хтось додому притарабанив. Тепер воно тиждень-другий по обійстю поваляється. А потім просто розіб’ють і викинуть. А так хоча б комусь якась користь буде».

Подумав я подумав, та й вирішив послухатися мудрого чоловіка.

Отже, шановний пане чи пані, яким цієї ночі пощастило розжитися розписаним пластиковим яєчком. Не поспішайте просто викидати його, коли окові остаточно набридне зачіпатися за «трофей». Не забувайте, з яким трудом і можна навіть сказати ризиком для здоров’я ви здобували цю таку бажану і вимріяну річ. (Адже воно, мабуть, до дідька холодно було цупити поперед себе загорнену в куртку писанку, з якою жодна путня кондукторка навіть в тролейбус не пустить.) Заховайте поки її в собачій будці, у найкращому кутку. По-перше, так точно не забудете, де сховали трофей, а по-друге, якщо заздрісна чорнорота сусідка таки настукає куди слід і дільничний загляне до вас у гості, щоб перевірити сигнал, легко можна буде відбрехатися, що то у всьому винен клятий Бровко, який всяку гидоту завжди додому тягне. Якщо вмовити Бровка поступитися будкою не вдасться, покладіть «знахідку» в курник – під квочку. А що? Отака от у мене унікальна курка. Знесла та й висиджує. А я почім знаю, чого таке велике. Може, десь із страусом тойго… согрішила.

Після того, як перша хвиля пошуків викраденого яйця стихне, журналісти знову продовжать писати про бійки на сесії, а поліція – знімати кошенят з дерев і підвозити дідусів додому, можна спробувати застосувати чесно стирене яєчко за призначенням. По-перше, рекомендуємо встановити його посеред найбільшої кімнати, акуратно прибивши табличку з датою та своїм ім’ям. Повірте, навіть внуки й правнуки пишатимуться вчинком дідуся, якому вдалося так вправно ошукати громаду цілого 300-тисячного міста. Якщо ви людина скромна, можна завуалювати свої досягнення під більш практичні речі. Наприклад, виготовити із міської писанки оригінальну шафку. Особливо ефектний вигляд вона матиме, якщо прилаштувати нові меблі зверху на раніше вкрадений контейнер для сміття. Ну, отой, зелененький, що з твердого пластику і з якісними колесами. Якщо кімната велика – підвісьте яєчко до стелі і заправте всередину нього чесно викручену з міського ліхтаря лампочку. Така люстра не лише гідно підтвердить вашу винахідливість і креативність, а й забезпечить кімнату якісним рівномірним корисним для очей освітленням. Між іншим, не забудьте попередньо вставити «жучка» в лічильник, щоб мотав в інший бік. Лампочки в міських ліхтарях якісні, але енергії, як для дому, використовують надто багато.

Якщо у вас нещодавно народилося маля – крашанку можна використати як люльку – обережно підвісивши його до стелі і попередньо вирізавши відповідний отвір. Якщо ж пластикове яйце рівномірно розрізати пилкою по металу навпіл (обережно, не використовуйте болгарку або пилку для дерева, щоб не пошкодити заготовку), ви отримаєте дві симпатичні ванночки. Одну, до речі, можна буде відати сусідці (щоб таки мовчала, зараза).

Коли виріб трішки постаріє і втратить первісну красу, теж не варто його викидати. По-перше, залишки черепків можуть побачити чиїсь завидющі очі. А це, погодьтеся, не дуже приємно. Ну, і по-друге, навіть обшарпане яйце ще здатне порадувати вас своїм корисним призначенням. Можна поставити його в курнику для того, щоб викликати в несучках здорове відчуття азарту і дух суперництва. Можна обережно вирізати дірку і зробити веселеньку будку для маленького собачки. Можна там солити огірочки і помідорчики, зберігати зерно та моркву. Адже здавна відомо, що навіть миші обходять десятою дорогою речі, пов’язані з Днем Світлого Христового Воскресіння і Святою Церквою. На таке здатні лише щурі. Та й то переважно двоногі.

Зрештою, кажуть, що у пластиковій ємності непогано виграє вино. Ви лише уявіть вираз обличчя свого кума, коли ви виставите на стіл пляшку зі словами «А оце мені допомагала виготовити вся громада обласного центру!».

Словом, як бачите є дуже багато способів використання викраденого пластикового яйця. Якщо ж вам здається, що жоден із перерахованих не підходить саме для вас, спробуйте піти іншим шляхом. Подейкують, що КП «Дирекція парків» просить повернути вкрадене. Смішно звісно, але раптом у вас, ну, так, чисто випадково, десь там завалявся кавалочок совісті, спробуйте хоча б раз у житті зробити добре діло і повернути абсолютно не потрібну вам річ людям. Кажуть, що інколи від цього задоволення буває навіть більше, ніж від вдало вкраденого. А раптом не брешуть?

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x