«Свободівці» вимагають правоохоронців перевірити діяльність управління культури ОДА

«Свободівці» вимагають правоохоронців перевірити діяльність управління культури ОДА

Щойно депутати Черкаської обласної ради від ВО «Свобода» заявили, що вимагають комплексної перевірки діяльності Управління культури Черкаської ОДА. На їхню думку, в діяльності керівників цієї структури є корупційна складова, котра має бути ретельно досліджена відповідними правоохоронними інституціями. Про це повідомляє власний кореспондент “Нової Доби”.

– У нас є старе управління культури, яке не ліквідоване і чиновники самі себе призначили головами ліквідаційної комісії. Є наступне управління культури і взаємозв’язків із громадськістю, яке з’явилося в період після Майдану. Сьогодні вже є департамент культури. Проблема в тому, що в нас на руках документи про те, що навіть в процесі ліквідації старе управління культури проводило певні господарські дії. Окрім того всі кошти управління культури проходять повз так звану Централізовану бухгалтерію, очільником якої виявився пан Овчаренко, який одночасно знаходився на посаді заступника голови облдержадміністрації, – відзначив депутат Черкаської обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Воронов, – Наші наступні дії: ми беремо під свій контроль розслідування даної справи, ми звертаємося до фінансової інспекції про необхідність комплексної перевірки Централозованої бухгалтерії, бо в нас є документи, з яких відомо, що вона не є комунальним підприємством і невідомо, хто є її засновником. Зважаючи на те, що через неї проходили фактично всі гроші управління культури, ми вимагаємо з’ясувати, куди вони йшли. В нас є інформація про те, що не завжди кошти доходили до виконавців чи суб’єктів, до яких мали дійти. Ми вимагаємо правоохоронні органи перевірити всі документи, пов’язані з цією справою.

– Це дуже серйозні звинувачення певних посадових осіб Черкаської ОДА і очевидно, що ми як депутати не можемо стояти осторонь, – приєднався до слів свого однопартійця депутат Черкаської обласної ради від ВО «Свобода» Юрій Ботнар, – Навіть поверхневий огляд документів свідчить про те, що певні дії, відбувалися чи то поза законом, чи на межі закону. Це свідчить про те, що певні чиновники допускалися непрозорих дій і це не припустимо для роботи обласної ОДА. Відповідно ми ставитимемо питання про недовіру і недоцільність перебування на цих посадах Сергія Овчаренка і Миколи Сухового. Ми будемо тримати цю справу під контролем і вживатимемо певні дії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x