49 обвинувачень у корупції склали у Черкаській прокуратурі за поточний та минулий роки

49 обвинувачень у корупції склали у Черкаській прокуратурі за поточний та минулий роки

Упродовж 2016 та поточного років органами прокуратури області скеровано до суду 49 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, де 60 особам повідомлено про підозру. Судами до кримінальної відповідальності притягнуто 37 осіб. Днями обласна прокуратура публічно відзвітувала про стан боротьби з корупцією в Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Окрім цього, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено 135 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. На цей час до відповідальності притягнуто 67 осіб.

За результатами злагодженої роботи прокуратури Черкаської області з громадською організацією Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» розпочато співпрацю з активістами в ряді кримінальних проваджень, два з яких вже скеровано до суду.

Йдеться про кримінальне провадження за фактом одержання депутатом Канівської районної ради неправомірної вигоди, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України. Тепер хабароодержувачу загрожує кримінальна відповідальність, обвинувальний акт перебуває на розгляді в суді.

Також результатом співпраці правоохоронних органів і Всеукраїнського руху «Під контролем» стало викриття у корупційних злочинах посадовця органу місцевого самоврядування. Установлено, що керівник одного з управлінь Черкаської міської ради спільно з посібниками-ФОПами розробили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами шляхом підписання та затвердження печаткою ФОП офіційних документів про виконання ремонтних робіт зливової каналізації у місті Черкаси. У подальшому документи передавалися до Головного управління державної казначейської служби у Черкаській області, після чого кошти перераховувались на рахунки одного з підприємців.

У результаті реалізації вказаної схеми зазначені вище особи у період з липня 2014 року до грудня 2015 року привласнили бюджетні кошти в загальній сумі майже 885 тис. грн., внаслідок чого державі завдано збитки в особливо великих розмірах.

Обвинувальний акт щодо членів злочинної групи скеровано до суду 15.03.2017. Чиновнику Черкаської міської ради загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Крім того, під час прес-конференції прокурор області прокоментував інші питання, які становлять інтерес для громадськості, у тому числі про хід розслідування кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з подіями Революції Гідності, зокрема про слідство у провадженні за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, колишнього керівника батальйону патрульної служби обласної міліції, який не припинив дії підлеглих працівників, які застосували фізичне насильство та спецзасоби до активістів і журналіста поблизу Золотоніської дамби 20 лютого 2014 року, а також про хід розслідування в справі про жорстоке вбивство журналіста Василя Сергієнка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x