Цивільні українці можуть застосовувати зброю проти окупантів

Цивільні українці можуть застосовувати зброю проти окупантів

Закон України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» набув чинності. Його підписав президент України Володимир Зеленський третього березня. Про це повідомили в пресслужбі Верховної Ради..

Відтепер у період воєнного стану українці, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, мають право на отримання вогнепальної зброї.

Законом встановлено, що цивільні можуть брати участь у відсічі та стримуванні збройної агресії рф або іншої країни, а також отримати вогнепальну зброю та боєприпаси відповідно до порядку та вимог, що визначені МВС України.

– Застосування цивільними особами вогнепальної зброї, отриманої відповідно до цього Закону, здійснюється аналогічно застосуванню зброї військовослужбовцями під час виконання завдань щодо відсічі збройної агресії, – ідеться в повідомленні.

Додамо, що вогнепальну зброю і невикористані боєприпаси необхідно здати до органів Національної поліції України не пізніше 10 днів після припинення або скасування дії воєнного стану.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x