До Черкас прибула гуманітарна допомога з Франції

До Черкас прибула гуманітарна допомога з Франції

До Черкас прибула допомога із французького міста Тріє́ль-сюр-Сен, що за 20 км від Парижу. Сьогодні відвантажили першу партію гуманітарки. Французи продовжать збирати допомогу для українців. Про це пише vikka.ua.

 

Сортуванням гуманітарного вантажу займаються працівники Багатопрофільного молодіжного центру. Саме сюди прибула перша партія допомоги.

 

“Ми організували сортування і облік товару, який передали нам жителі Франції. Надалі вантаж передаватиметься до Центру допомоги армії, до пунктів прийому переселенців. Приміром, медичні препарати були передані в Оршанець та швидку допомогу”, – розповіла Світлана Ільченко, керівник Багатопрофільного молодіжного центру.

Серед речей, які зібрали французи, каремати і спальники для місцевої тероборони, медичні препарати для військових і переселенців, одяг та засоби індивідуального захисту для біженців.

 

Збір допомоги в Тріє́ль-сюр-Сен, говорить Світлана Ільченко, – це ініціатива місцевої влади та жителів міста. Населення цього містечка не більше 8 тис. людей. Мерія в знак солідарності розмістила на покрівлі прапор України, а вночі будівля підсвічується жовто-блакитними кольорами.

“Збір допомоги тривав тиждень. До ініціативи підключився і місцевий бізнес. Доставку здійснює транспортна компанія. З Франції в Україну вони їдуть із гуманітарним вантажем, а з України везуть наших співвітчизників в Європу. Роблять це все безкоштовно”, – розповіла Світлана Ільченко.

Надалі французи готові відправити наступні партії гуманітарних вантажів. Їх уже чекають у Черкасах.

 

“Ми розробили кілька логістичних маршрутів від кордону в Черкаси, – розповів депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький. – Це робиться для того, щоб якнайшвидше і безпечніше доставити гуманітарний вантаж в місто”.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x