Два мільйони українців подали заявку на «єПідтримка»

Два мільйони українців подали заявку на «єПідтримка»

Уряд ухвалив рішення про відшкодування комунальних витрат бюджетам громад, які безкоштовно в комунальних будівлях та приміщеннях приймають переселенців. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 12 березня, йдеться на сайті Черкаської ОДА.

Очільник Уряду подякував громадам, які розміщують у себе людей, які були змушені евакуюватися із зон бойових дій, та зазначив, що заходи з підтримки українців будуть доповнюватися й надалі.

«Для працівників та фізичних осіб підприємців у Дії запрацювала оновлена програма єПідтримка. Кожен працівник або підприємець, у якого війна забрала роботу, може отримати 6,5 тис. грн. Заявку на отримання такої допомоги подали вже 2 млн українців. У нас достатньо коштів для виплати усім, хто цього потребує», — наголосив Денис Шмигаль.

Також Прем’єр-міністр повідомив, що Пенсійний фонд України вже спрямував банкам та «Укрпошті» всі кошти, необхідні для виплат пенсій за березень.

«Мінсоцполітики забезпечує виплату всіх призначених людям субсидій, пільг та грошових соціальних допомог. Автоматично подовжуються пільги, допомоги, субсидії. Запрацювали спеціальні механізми отримання пенсій та соціальних грошових допомог для тих, хто евакуювався — через грошові перекази», — сказав Глава Уряду.

Денис Шмигаль додав, що в Уряді продовжує працювати Гуманітарний штаб. З 2 по 12 березня Україна отримала понад 40 тис. тонн гуманітарної допомоги. Міністерство інфраструктури та «Укрзалізниця» наразі працюють як логістичний штаб. І за їхніми даними, вже третина отриманої допомоги розвезена й розподілена відповідно до потреб кожного регіону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x