В області викрили інформаторку, яка працювала на розвідку окупанта

В області викрили інформаторку, яка працювала на розвідку окупанта

Російські куратори поставили їй основне завдання – передавати інформацію, фото та відеоматеріали про розташування на території Черкаської області військовослужбовців та техніки ЗСУ.

За даними слідства, жінка почала працювати на РФ з початку вторгнення окупаційних військ в Україну. ЇЇ залучили до цієї діяльності через заборонені російські соцмережі. Там вона активно пропагувала за «руZZкий мір» і підтримувала окупацію так званих «Л/ДНР». Також поширювала дописи із закликами до зміни меж суверенної України. Крім цього, агітувала не вірити українським фейкам та з нетерпінням чекала російські війська на Черкащині.

 

Інформаторка передавала за допомогою месенджеру «Viber» на російські контактні номери фото об’єктів з описом щодо концентрації збройних сил, укріплень та фортифікації будівель.

 

Всі ці дані могли б реалізувати здійснення ракетно-бомбових ударів у регіоні. Однак, СБУ викрила передачу даних і затримала зрадницю.

Під час проведення обшуку у домоволодінні зловмисниці вилучено вогнепальну зброю, набої різного калібру та вибухову речовину.

 

Нині інформаторці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, і вона відповідатиме за свої дії перед законом.

Затримання зловмисниці здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Нацполіцією, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

 

За інформацією пресслужби СБУ у Черкаській області 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x