Інформаційне бюро для пошуку людей створено в Україні

Інформаційне бюро для пошуку людей створено в Україні

Національне інформаційне бюро для пошуку людей діє в Україні. Про це повідомляють на сторінці Патрульної поліції України.

Завдяки централізованому збору інформації кожен може спробувати віднайти рідних, близьких або загиблих з обох сторін конфлікту.
Інформація про військовополонених, хворих та зниклих безвісти осіб, загиблих з обох сторін конфлікту централізовано надходить до Національного інформаційного бюро.
Воно створене за наказом КМУ на базі Українського національного центру розбудови миру. Міністерство з питань тимчасово окупованих територій внесло потрібні зміни до статуту цього центру.
Звернутися із запитом можна за коротким номером 1648, або міським номером (044) 287-81-65. Також форма для запитів відкрита на сайті nib.gov.ua. Згодом гаряча лінія для запитів працюватиме у месенджерах.
Інформація надходить за посередництва Червоного Хреста й надалі її передають родинам та для обміну полоненими.
Зараз у НІБ та Мінреінтеграції є списки військовополонених України, військовополонених окупантів та українських цивільних заручників. Списки сформовані за інформацією, отриманою від українських органів державної влади та за повідомленнями громадян.
В уряді наголосили, що створення Національного інформаційного бюро є міжнародно-правовим зобов’язанням України у зв’язку з початком війни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x