Поминальні звичаї та прикмети

Поминальні звичаї та прикмети

✓ Не можна надто довго гуляти по кладовищу, розглядаючи чужі могили і пам’ятники. Це вірування підтверджують сучасні екстрасенси і психологи, які переконують, що в таких місцях велике скупчення негативної енергетики, яка здатна впливати на людину.
✓ Немовлятам, вагітним жінкам і жінкам, які годують груддю, не варто приходити на кладовище.
✓ Не дозволяйте дітям голосно сміятися, бігати чи гратися на кладовищі в рухливі ігри. Якщо вони вже надто засумують під час поминального обіду, то можуть погуляти за межами цвинтаря.
✓ Прийшовши додому з кладовища, слід ретельно вимити взуття, випрати одяг і вимитися.
✓ Будь-яка подряпина, отримана на кладовищі, довго гоїться.
✓ З кладовища нічого не можна брати, навіть дорогі та коштовні речі. Це правило стосується також і квітів на розсаду, цукерок з могил тощо.
✓ Якщо ви на кладовищі щось ненавмисне упустили, ніколи не піднімайте це з землі. Якщо ця річ коштовна чи важлива, потрібно освятити її в церкві.
✓ Якщо при садінні квітів, копаючи землю на могилі знайшли якісь незрозумілі предмети, треба винести їх з кладовища і спалити, намагаючись не потрапити під дим.
✓ Якщо, йдучи по кладовищу, ви ненароком зачепилися за хрест або пам’ятник одягом, то відразу ж подумки попросіть вибачення у небіжчика за турботу.
✓ Якщо ви були на могилках, і вам почулося, що хтось покликав, то тричі перехрестіться і скажіть: «Боже мій, спаси мене, раба Божого (назвіть своє повне ім’я), збережи і помилуй! Амінь!»
✓ На поминальному тижні з могил не можна брати цукерки, пасочки, печиво, крашанки, які лежать на серветці, папері, целофані. А також ті, що лежать на голій землі або на пам’ятнику, надгробній плиті. Не забудьте, що вони призначені для небіжчика, а не для живих.
✓ До заходу сонця кладовище потрібно обов’язково залишити.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x