Найближчими днями в області переважатиме суха й сонячна погода

Найближчими днями в області переважатиме суха й сонячна погода

Із початку року на Черкащині випало всього 45-65 мм опадів при нормі 90-100 мм, тобто їх дефіцит становить 50%. Завдяки домінуванню антициклону у нашому регіоні спостерігається сонячна, суха з низькою вологістю повітря (25–40%) погода. Таке поєднання метеорологічних чинників сприяє швидкому висушуванню верхніх шарів ґрунту, сухої рослинності та зростанню показника горимості в екосистемах регіону.

 

Жителям Черкащини не слід спалювати сухе гілля та сміття на присадибних ділянках і не провокувати пожежі сухого очерету.

 

Сьогодні на ранок радіаційний фон у населених пунктах Черкащини в нормі. На 8 пунктах контролю Черкаського обласного гідрометцентру зареєстровано 11-14 мкР/год, при допустимих значеннях 25 мкР/год.

 

Якість атмосферного повітря у Черкасах покращилася. Аналіз проб повітря, які відбираються лабораторією гідрометцентру у різних частинах міста Черкаси 4 рази на добу, показав відсутність перевищень значень середньодобових ГДК по контрольованих речовинах. За останній тиждень відзначаємо істотне покращення якості повітря у місті. Концентрації формальдегіду у повітрі знизилися у 3 рази у порівнянні з минулим періодом і результати визначень нижчі за максимально разове значення ГДК. Стосовно діоксиду азоту – відбулося зниження концентрацій у 2-3 рази у порівнянні з лютим цього року.

Причиною покращення якості повітря може бути зменшення кількості та інтенсивності руху автотранспорту та зменшення викидів в атмосферу шкідливих домішок підприємствами міста.

За прогнозом, впродовж третьої декади березня переважатиме антициклональний характер погоди, тому сухо та сонячно. Температура вночі близько 0º, вдень 9-14º тепла.

Лише 25 березня атмосферні фронти проявлять себе дощем, вночі зі снігом та зниженням денної температури до 5-10º тепла. Середньодобова температура повітря прогнозується на рівні 6-10º тепла, що вище норми на 4-6º.

 

За попередніми оцінками, в останні дні березня прогнозуємо невеликі опади та похолодання, денні температури знаходитимуться в діапазоні 1-6º тепла.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x