Понад 1 000 дітей тимчасово переміщених осіб приєдналися до навчання в школах Черкаського району

Понад 1 000 дітей тимчасово переміщених осіб приєдналися до навчання в школах Черкаського району

Голова Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко розповіла про стан справ у районі. Зокрема поінформувала про старт посівної кампанії, дистанційне навчання та гуманітарну допомогу.

 

«У Черкаському районі на цей час ситуація контрольована. Продовжуємо працювати в тилу, допомагаємо областям, де тривають бойові дії, піклуємося про тимчасово переміщених громадян та про наших захисників.

Загалом із початку війни район відправив вже близько 140 тонн гуманітарних вантажів. Днями ще 10 тонн допомоги, а саме борошно, олію, різні крупи, м’ясні консерви та овочеву консервацію відправила Кам‘янська громада до міста Южноукраїнськ Миколаївської області», − зазначила пані Валерія.

 

Тимчасово переміщені громадяни, які не планують залишатися на території району, забезпечуються додатково сухими пайками.

Наразі у всіх школах району відновлено навчальний процес, поки що дистанційно. Загалом у районі загальною середньою освітою охоплено 57 913 дітей. Також близько 1 100 дітей, тимчасово переміщених громадян приєдналися до дистанційного навчання разом із учнями шкіл Черкаського району. Дошкільні навчальні заклади тимчасово не працюють. Але за запитом батьків в окремих громадах створені чергові групи.

 

У районі розпочалася посівна кампанія. Сільськогосподарські роботи розпочато з підкормки озимої пшениці та закриття вологи. Наразі в Черкаському районі функціонують 164 сільськогосподарські підприємства та ще 321 фермерське господарство.

«Із головами громад домовились про те, що вони беруть посівну під особистий контроль та усіляко сприяють діяльності аграрних підприємств. Визначили за необхідне попередити блокпости про можливість пересування сільськогосподарської техніки», − зазначила Валерія Бандурко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x