На Чорнобаївщині зарибнили річку Ірклій

На Чорнобаївщині зарибнили річку Ірклій

Власними силами і коштами вирішили відновлювати екосистему місцевих водойм мешканці Черкащини. Тонну мальків коропа випустили в притоку Дніпра – річку Ірклій. Там уже кілька років через браконьєрів риби майже немає. Взялися зарибити річку мешканці села Великі Канівці, екоінспектори, сільська влада та місцеві підприємці. Вони гуртом закупили мальків на майже 50 тисяч гривень. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Гроші збирали місцеві мешканці, екоінспектори, влада та підприємці. Уже третій рік поспіль рибні ресурси Черкащини поповнюють в складчину. За цей час випустили в річки області кілька десятків тонн риби.

Сергій Поліщук, начальник державної екологічної інспекції у Черкаській області, підкреслює: «Ми хочемо, щоб була риба, ми хочемо, щоб був порядок, ми хочемо, щоб екосистеми відновлювалися. Такі акції системно проводяться в Черкаській області. Ми в цьому напрямку унікальні. Ми об\’єднуємо зусилля: громади, влади і суб\’єктів господарювання».

Щоб уберегти молоде рибне покоління від браконьєрів, зариблювачі ініціюють створення наглядової групи та обрання громадських рибінспекторів. Ловити щойно запущену рибу можна буде уже через два роки. А справжніми гігантами коропи стануть років через 5. Та головне – збереження водної фауни у річках Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x