Що робити, якщо під час повітряної тривоги залишилися вдома

Що робити, якщо під час повітряної тривоги залишилися вдома

Одним і основним правилом під час повітряної тривоги це якнайшвидше спуститися в укриття, бомбосховище або інше безпечне місце.

 

Але з кожним днем збільшується кількість людей, які починають ігнорувати це просте правило, не дивлячись на численні попередження та нагадування.

 

Тому, якщо ви з будь-якої причини вирішили залишитися вдома під час повітряної тривоги або не встигли добігти до укриття існує декілька порад, що допоможуть врятувати вам життя.

 

1. Слід негайно пройти у приміщення без вікон або скористатися правилом двох стін, які мають бути між вами та вулицею. Перша стіна візьме на себе силу вибуху, наступна – руйнування.

 

2. У випадку пожежі чи пошкодження будинку, телефонуйте на 101 – вкажіть точну адресу, поверх і квартиру. І за можливості вийдіть у безпечне місце.

 

3. Також необхідно призначити серед вашої громади людину, яка володітиме інформацією про всіх мешканців. Це потрібно для того, щоб у разі надзвичайної ситуації повідомити цю інформацію рятувальникам.

 

4. Якщо у будинку стався вибух, залиште будівлю самостійно, але залиште двері відчиненими. Тоді рятувальникам не доведеться зрізати їх бензорізом для обовʼязкової перевірки.

 

5. Залишаючи місто чи свою квартиру, передайте ключі сусідам, щоб у разі надзвичайної ситуації можна було перевірити ваше помешкання.

 

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x