Майже 3 500 учнів із числа внутрішньо переміщених осіб долучилися до дистанційного навчання в області

Майже 3 500 учнів із числа внутрішньо переміщених осіб долучилися до дистанційного навчання в області

Завершується третій тиждень після відновлення освітнього процесу з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Про перебіг навчального процесу на Черкащині розповів Валерій Данилевський, начальник управління освіти і науки Черкаської ОВА.

 

Станом на 1.04.2022 549 закладів освіти, у тому числі 470 закладів загальної середньої освіти (усі інтернатні заклади), 40 закладів дошкільної освіти (1 заклад працює очно) та створено 5 чергових груп, які за потребою готові розпочати роботу, 6 закладів вищої освіти (2 заклади надають послуги за змішаною формою), 20 закладів фахової передвищої освіти (1 за змішаною формою), 13 закладів професійної (професійно-технічної) освіти (4 за змішаною формою) здійснюють дистанційну форму навчання.

 

Освітня галузь області належним чином забезпечує право на здобуття освіти для учнів з числа внутрішньо переміщених осіб. Загалом навчанням охоплено 3 495 учнів (у тому числі: Звенигородський район – 1036, Золотоніський район – 430, Уманський район – 817, Черкаський район – 1165, інтернатні заклади освіти – 47).

Триває робота безкоштовної онлайн-школи «Абітурієнт−2022» для поглиблення знань української мови.

 

Управління освіти і науки ОВА, КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» та органами управління освітою здійснюються належні заходи щодо своєчасного проходження педагогічними працівниками ІІ та ІІІ етапів атестації. На основі всебічного комплексного оцінювання педагогічної діяльності учасників атестації науково-методичною радою затверджено висновок щодо 287 педагогічних працівників Черкащини.

 

Триває реєстрація на дистанційне навчання за програмою підвищення кваліфікації, що здійснюватиметься КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» для педагогічних працівників Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та м. Києва, які потребують термінового підвищення кваліфікації, але які не мають змоги зробити це у своїх регіонах у зв’язку із активними бойовими діями на цих територіях.

 

«Опановуючи знання, учні та студентство вносять свій вклад у спільну перемогу: допомагають Збройним силам України, внутрішньо переміщеним особам; беруть участь у флешмобах, конкурсах малюнків, віршів тощо. Зокрема, учні та педагоги Смілянського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 − колегіум» доєдналися до Всеукраїнського онлайн-флешмобу «ДІТИ УКРАЇНИ ЗА МИР», у межах якого підготували відеозвернення до світової спільноти, в яких містяться кадри наслідків війни в Україні, а також звернення про допомогу у забезпеченні миру в Україні», − розповів Валерій Данилевський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x