На Канівщині браконьєр незаконно виловив 40 кг риби

На Канівщині браконьєр незаконно виловив 40 кг риби

Факт браконьєрства виявили на Канівщині. Чоловік виловлював рибу сітками в урочищі “Озеро Криве”. Слідчі задокументували правопорушення та відкрили кримінальне провадження. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Черкаської області.

 

Подія сталася вранці 6 квітня. Працівники Черкаського рибоохоронного патруля в районі села Келеберда виявили чоловіка, який незаконно виловлював рибу забороненими знаряддями, а саме месиновими сітками. Правопорушником виявився 35-річний місцевий житель.

 

На місці події працювала слідчо-оперативна група, яка задокументувала факт та вилучила речові докази, а саме: виловлену рибу загальною вагою 40 кг, чотири месинові сітки та гумовий човен. Обрахований розмір шкоди становить близько 198 000 гривень.

 

 

Наразі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Слідство щодо цього факту триває.

 

Правоохоронці звертаються до громадян у разі виявлення фактів браконьєрства на водоймах, повідомляйте про них до поліції за телефоном 102.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x