Уманчанці повідомили про підозру: вона публічно підтримувала вторгнення росії в Україну

Уманчанці повідомили про підозру: вона публічно підтримувала вторгнення росії в Україну

Служба безпеки України повідомила про підозру жительці Умані, яка займалась публічною підтримкою повномасштабного російського вторгнення в Україну. Жінка розповсюджувала «дописи» щодо зміни меж державного кодону та пропагувала агресивну війну проти України. Про це повідомляють у пресслужбі УСБУ у Черкаській області. 

Крім того, вона поширювала через заборонені соцмережі матеріали щодо підтримки визнання Росією так званої «незалежності» тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Також вона репостила «публікації» з прославлянням дій загарбників так званої «військової спецоперації в Україні» та проведення «денацифікації».

 

У результаті обшуків у пропагандистки було вилучено: комп’ютерну техніку; мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Викриття пропагандистки здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури. СБУ продовжує комплексні заходи щодо запобігання та нейтралізації загроз інформаційно-підривної діяльності РФ проти нашої держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x