«Велика Відбудова»: підприємець із Черкас створює сайт, який пришвидшить відбудову України

«Велика Відбудова»: підприємець із Черкас створює сайт, який пришвидшить відбудову України

Черкаський підприємець Сергій Проненко разом із командою розробив інтернет-майданчик “Укрбудівництво”, який максимально спростить комунікацію між замовниками будівельних послуг і будівельниками.

 

Завдяки ініціативі сотні тисяч українських родин зможуть у кілька кліків розпочати відновлення власного житла, зруйнованого та пошкодженого війною.

Сервіс дає можливість взяти «типовий» проект або замовити індивідуальний, швидко відшукати підрядну компанію та виробників будівельних матеріалів у максимальній географічній близькості. Автор проекту переконаний, що платформа дасть можливість сотням тисяч українців в більш стислі терміни відбудувати пошкоджене або побудувати нове житло.

 

«За дуже приблизними оцінками у нас пошкоджено або зруйновано понад 100 тисяч приватних житлових будинків. Також потрібно буде відновлювати величезну кількість багатоповерхової житлової забудови і комерційної нерухомості. Для того, щоб відбудувати країну до передвоєнного стану  своїми силами, проектним компаніям та інститутам потрібно буде спочатку проінспектувати все,  а потім будувати. Часу на це необхідно, орієнтовно 20 років, – коментує Сергій Проненко. – Зрозуміло, що не всі готові чекати так довго, бо людям треба  житло вже зараз, тому  сильно виросте попит на будівельні послуги. Тому основна наша мета – це допомогти українцям, які почнуть будувати приватні будинки. А саме – максимально спростити комунікацію між клієнтом і виконавцем будівельних послуг.

За словами Сергія Проненка, механізм дії однієї з рубрик будівельного сервісу буде дуже схожий на принцип роботи сайту «Кабанчик» – замовник послуг повідомляє, яких саме спеціалістів/матеріалів/техніки він потребує, і потім вибирає між пропозиціями, що надійшли у відповідь.

– Перший розділ сайту називатиметься «Заявка на будівництво»,  – коментує Сергій Проненко.  – Замовник залишає інформацію про об’єкт: який будинок він хоче побудувати, яка кількість квадратів, який проект. Будь-яка бригада по Україні, яка зайшла на сайт і побачила об’єкт, зможе відгукнутися. На роботу підрядників ми розміщуватимемо відгуки і, звичайно, ретельно перевірятимемо ці рекомендації.

Другий розділ – готові проекти. Зазвичай на створення 1 проекту йде максимум 3 місяці.- Хоча багато нерухомості будуються за типовими проектами і це не лише приватні будинки, а й комерція – офісні будівлі, склади, підприємства, парковки. Таким чином у людей з’явиться можливість купити готові проекти, а також – одразу сконтактувати з проектантом.

Третій розділ – виробники будматеріалів – бетон, пиломатеріали, залізобетон, вікна, двері, покрівля, ізоляція. Ми прикріпимо геолокацію і замовник зможе легко знайти,  де саме поблизу його будівництва, є виробники будматеріалів. Це не лише зекономить час на пошук, а й дасть можливість працювати без посередників, що здешевить весь процес.

Четвертий розділ –  підрядні та будівельні компанії. Тут можна буде знайти необхідних спеціалістів від різноробочих, до майстрів бригад та від маленьких до великих будівельних компаній.

П’ятий розділ – послуги для будівельних компаній. Серед них і оренда інструментів, будівельної техніки, підйомних механізмів,  перевезення будматеріалів, конструкцій та обладнання”.

Нагадаємо, що гроші на відбудову втраченого або пошкодженого житла українцям надасть держава. Це будуть грошові компенсації на ремонт, будівництво чи купівлю житла. Згідно законопроекту № 7198 гроші на відбудову або ж заміну зруйнованого житла новим (квадратурою до 150 метрів) зможуть отримати усі українці, домівку яких зруйнувала російська армія.  Якщо люди, житло яких зруйновано, серед загиблих, компенсацію можуть отримати їхні законні спадкоємці.

За словами Сергія Проненка, спочатку проект буде соціальним, тому ні замовникам, ні виконавцям платити за розміщення інформації на платформі “Укрбудівництва” наразі не потрібно.

 

Розробник нині запускає сервіс, тому запрошує усіх зацікавлених партнерів до співпраці.

З питань співробітництва, а також розміщення інформації про проект звертайтеся за телефоном   (093) 96 83 784  до PR-менеджерки проекту Ірини Семенової.  

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x