На Черкащині затримали ще одного інформатора окупантів

На Черкащині затримали ще одного інформатора окупантів

Контррозвідка СБУ в ході спецоперацій затримала агента окупантів, який активно співпрацював із ворогом. Житель Черкащини збирав дані про розташування військових та стратегічно важливих об’єктів регіону. Про це повідомляють у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

 

Крім того, скидав геодані та інформував про переміщення військової техніки ЗСУ.

 

Зібрані відомості він передавав через електронні мережі бойовикам незаконних збройних формувань так званої «Л/ДНР» та представникам владних структур РФ.

 

Ворожий агент використовував методи конспірації: змінював телефони та картки різних абонентів, з яких надсилав розвіддані.

Співробітники СБУ затримали інформатора у заміському будинку, де він переховувався.

 

Під час обшуку було вилучено мобільний телефон, з якого чоловік передавав ворогу зібрану інформацію.

 

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

 

Викриття та затримання ворожого інформатора здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x