Геннадій Бобов подав законопроекти, які захистять пенсіонерів та інвалідів

Геннадій Бобов подав законопроекти, які захистять пенсіонерів та інвалідів

Поки більшість народних обранців відпочивають, користуючись перервою у пленарних засіданнях, народний депутат Геннадій Бобов продовжує працювати як із виборцями, так і на законодавчій ниві. Нещодавно народний депутат подав на розгляд Верховної Ради пакет законопроектів, який надасть додатковий захист пенсіонерам та інвалідам від різкого росту злочинності, що спостерігається сьогодні.
Законопроекти визначають, що за злочини проти людей похилого віку встановлюється більш справедлива, посилена й жорстка відповідальність. Значно посилюється покарання за крадіжку майна людини похилого віку, її грабунок, катування, убивство, вимагання, розбій та шахрайство, вчинене щодо пенсіонера.

Ще один законопроект стосується злочинів проти інвалідів. Народний депутат пропонує встановити злочин проти інваліда в якості обставини, яка обтяжує покарання. Тобто після ухвалення цього закону за злочин проти особи з інвалідністю судді будуть виносити більш жорсткі і справедливі вироки.
Експерти кажуть, подібна законодавча новація може зменшити кількість злочинів, адже посилення покарання завжди є стримуючим фактором для злочинців. Якщо бандит, який збирається здійснити злочин проти пенсіонера, знатиме, що він не відбудеться м’яким покаранням у суді, а отримає за злочин «по повній», без будь-яких варіантів, то він тричі подумає чи наважуватися на нього. Звичайно, це не вирішить повністю цієї гострої соціальної проблеми, але кількість злочинів проти осіб похилого віку та інвалідів зменшиться.

Народний депутат Геннадій Бобов переконаний, що депутати мають об’єднатися навколо цього пакету законопроектів. «На пенсіонерів та інвалідів сьогодні йде справжнє полювання. Захистити їх, по суті, нікому. Кількісний склад поліції, особливо у сільській місцевості, скорочується. І поліцейські фізично не можуть встигнути всюди. Вихід у цій ситуації – максимально очистити суспільство від кримінальних елементів, використовуючи посилення покарання за злочини. Воно має бути невідворотнім і справедливим. Тих санкцій, які сьогодні записані у Кримінальному Кодексі, ніхто не боїться. Злочинці знають, що можуть «вирішити» ситуацію в суді. Я за допомогою цих законопроектів хочу зробити так, щоб це було неможливо. За кожний злочин проти людини похилого віку злочинець має надовго сісти до в’язниці, а не відбутися формальним покаранням! Тож Верховна Рада має якнайскоріше вирішити це питання!» – говорить народний обранець.

Лариса Березенко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x