Фіскальна служба застерігає платників від виконання незаконних вимог шахраїв

Фіскальна служба застерігає платників від виконання незаконних вимог шахраїв

Звертаємо увагу на активізацію як загалом в Україні, так і на Черкащині зокрема осіб, які вимагають у посадових осіб підприємств і підприємців гроші від імені керівництва головного управління ДФС в області та керівників державних податкових інспекцій і відділень. Вимагателі поводяться вкрай зухвало і за повідомленнями підприємців, досить переконливі. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Позиція керівництва головного управління ДФС у Черкаській області з даного приводу є незмінною. Начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа наголошує, що ніхто не може телефонувати з незаконними вимогами від імені ДФС і вказані особи не мають жодного відношення до служби. Тим більше, що з 1 січня 2017 року на рівні державних податкових інспекцій залишились виключно функції сервісного обслуговування платників. Перевірочна робота зосереджена на обласному рівні. Вона дуже регламентована.
Більшість підприємців про це знають, тому рішуче відмовляються від пропозиції шахраїв «за певну суму виключити підприємство з плану перевірок».

Ще одне важливе. В обласної фіскальної служби склались партнерські, чесні і відкриті відносини із платниками, які не порушують закон, працюють, розвиваються, створюють робочі місця, виплачують реальну зарплату працівникам і сплачують податки. «Таких в Черкаській області більшість», – підкреслив Максим Криштопа.
Щодо недоброчесних платників і тих, хто задіяний у схемах ухилення від сплати податків, – тут не може бути ні компромісів, ні взагалі будь-яких взаємин. Результатом боротьби ДФС області з підприємствами тіньового сектору, упередження реєстрації фіктивних фірм та формування схемного податкового кредиту з ПДВ є постійне стабільне зростання надходжень до бюджетів.

На початку року вже зазначалось про спроби недобросовісних осіб зініціювати незаконні перевірки підприємців, для чого на адресу головного управління направлялись заяви з перекрученою інформацією. ДФС володіє ситуацією і здійснює контроль за дотриманням законодавства на ринку підакцизних товарів. Тільки за перший квартал до порушників застосовано понад 300 тис.грн. фінансових санкцій. З незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на понад 4 млн.грн. Знешкоджено підпільні цехи з виготовлення лікеро-горілчаних напоїв.
Тож ДФС не піддається на провокації і закликає керівників і бухгалтерів підприємств та підприємців протистояти зловмисникам.

Закликаємо громадські організації обов’язково поширити вказану інформацію серед своїх членів та розповісти підприємцям та посадовим особам підприємств, як протидіяти вимагателям. Також просимо підприємців і бухгалтерів обов’язково поширити серед своїх колег і знайомих інформацію про можливі зловживання з боку вимагателів та відповідну позицію ДФС.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x