У Черкасах стартував конкурс скрипалів та віолончелістів

У Черкасах стартував конкурс скрипалів та віолончелістів

35 учасників з усієї України з’їхалися сьогодні до Черкаської обласної філармонії. Саме тут відбувається І Відкритий конкурс скрипалів та віолончелістів імені Мирона Полякіна. Оцінюватиме виступи юних артистів поважне журі: голова журі Богдана Півненко, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, заслужена артистка України, серед членів журі Золтан Алмаші, український композитор, віолончеліст, лауреат премії імені Льва Ревуцького, Ірина Осієва, викладач Дніпропетровської академії музики, скрипаль Олексій Бєльський. Під час відкриття члени журі продемонстрували віртуозну гру на скрипці та віолончелі.

Очільник філармонії Юрій Федоряка зазначає, що задум провести подібний конкурс зародився близько року тому. Адже наша область відома саме народним мистецтвом: Черкаським хором, тріо «Вербена», ансамблем «Росава», доречно ще й розвивати класичне.

− Цим конкурсом ми популяризуємо й нашого земляка Мирона Полякіна, якого знають в усьому світі, та, на жаль, мало у нашому місті. Представлені на конкурсі багато регіонів нашої країни: Дніпро, Херсонщина, Тернопіль, Львів, Житомир, Київ, наш обласний центр, також Золотоноша, Канів. Уже є успіх нашого конкурсу в тому, що ми зібрали таку кількість учасників, − зазначає Юрій Григорович. − Ми намагалися зібрати почесне журі, людей знаних в Україні, які є віртуозами гри на скрипці й віолончелі.
У подальшому організатори конкурсу хочуть все-таки надати йому статусу. Уже після проведення заходу, за його результатами звернутися до Міністерства культури України, щоб на Черкащині був свій професійний фестиваль-конкурс.

− Окремо хочеться подякувати Ротарі-клубу «Черкаси-центр» та ротарі-клубу \”Черкаси\” за фінансову підтримку. Саме ротарійці допомогли купили подарунки, медалі та кубки для переможців, − розповів директор філармонії.
Голова оргкомітету конкурсу, народна артистка Україна, художній керівник філармонії Лідія Зайчківська зазначає, що успіх конкурсу в тому, що він стартував й приїхала значна кількість учасників.
− Насамперед хочу подякувати нашим друзям − Ротарі клубу «Черкаси-центр», адже без їхньої допомоги й фінансової підтримки, нам було б складно, − зазначає Лідія Зайнчківська.
Уже 28 квітня, о 15.00 відбудеться офіційне закриття конкурсу, де й назвуть переможців у різних номінаціях. Далі ж подарунком для лауреатів стане спільне виконання музичного твору разом із Черкаським симфонічним оркестром.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x