Черкаські рятувальники зустрілися із ветеранами-чорнобильцями

Черкаські рятувальники зустрілися із ветеранами-чорнобильцями

26 квітня на фасаді аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління, біля меморіального знаку «Нескорені Чорнобилем» відбулися заходи, присвячені Дню пам\’яті Чорнобильської трагедії. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

У зустрічі, крім керівництва та особового складу підрозділу, взяли участь ветерани-ліквідатори, а також Араік Мкртчян, який представляв на заході депутатський корпус міської ради.
Черкаські рятувальники зустрілися із ветеранами-чорнобильцями
Начальник Управління генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь зазначив: «Ми стоїмо на місці, звідки 6 червня 1986-го 250 наших колег-пожежників об’єднаного загону протипожежної служби Черкаської області вирушили до Чорнобильської зони, аби виконати свій обов‘язок. Минув час і сьогодні вже 58 наших побратимів пішли у вічність. Але ми завжди будемо пам’ятати незабутній подвиг ліквідаторів, адже ставши на двобій із смертоносним атомом, вони врятували не лише Україну, а й увесь світ».

Виступаючи перед офіцерами та молодим поколінням рятувальників, ветерани-ліквідатори Василь Новак та Віктор Солобоєв ще раз пригадали ті буремні дні, коли сталася аварія на Чорнобильській АЕС, коли у складі зведеного загону вони виконували спеціальні завдання аби врешті мінімізувати наслідки атомної катастрофи. Згадуючи тих хто віддав у цій боротьбі своє життя, ветерани побажали усім присутнім міцного здоров’я та успіхів у непростій роботі по захисту людей від надзвичайних подій.

Поклавши квіти до пам’ятного знака, ветерани закликали усіх присутніх, пам\’ятати про подвиг пожежних та поважати традиції служби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x