В області виявили два факти незаконного вилову риби

В області виявили два факти незаконного вилову риби

Минулої доби на водних об’єктах Черкаського та Золотоніського районів, виявили два факти незаконного лову риби. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України.

 

На Черкащині поліцейські, екологи та інспектори рибоохоронного патруля посилено забезпечують охорону водних об’єктів області, аби не допустити випадків браконьєрства. Нині у розпалі сезон нересту, а отже, риба стає легкою здобиччю для недобросовісних рибалок.

Відтак, в адміністративних межах села Коробівка працівники рибохоронного патруля виявили 33-річного місцевого жителя, який ловив рибу забороненими знаряддями лову – сіткою. На місце події слідчо-оперативна група Золотоніського районного відділу поліції задокументувала факт правопорушення та вилучила месинову сітку, човен та рибу: лящ – 5 шт, плітка – 112 шт, судак – 4 шт, сазан – 1 шт, синець – 9 шт, окунь – 7 шт, плоскирка – 23 шт, краснопірка – 7 шт, карась – 1 шт.

Ще одного 41-річного браконьєра з сіткою впіймали в Каневі. Правоохоронці задокументувала факт правопорушення та вилучили месинову сітку, човен та п’ять кілограмів риби.

 

 

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за статтею 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Рибалити можна у світлий час доби з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ.

Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову риби, що перевищує дозволену добову норму вилову – три кілограми.

 

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x