Артем Лукашук розповів про участь в «Іграх Нескорених»

Артем Лукашук розповів про участь в «Іграх Нескорених»

У Гаазі, що в Нідерландах, 16 квітня відбулося відкриття міжнародних змагань «Ігри Нескорених». Ветеран АТО з Черкас Артем Лукашук розповів про перші підготовчі дні, пише «Суспільне».

 

13 квітня українська збірна «Ігор Нескорених» прибула у Гаагу на змагання, серед учасників — черкащанин Артем Лукашук. Із початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Артем удруге пішов на війну:

«Я був у теробороні, та пояснив хлопцям, наскільки важливі ці змагання. Після змагань одразу планую повернутись у тероборону. У Гаазі нашу збірну зустріли дуже добре, особливо зараз гарно відчувається підтримка всіх країн. Нині маємо багато офіційних заходів із різними посадовцями: з президентом України, принцом Гаррі й Меган Маркл та іншими».

Артем Лукашук розповів про підтримку України світу:

«Усі знають, що в Україні ведеться повномасштабна війна. усі розпитують, всі країни допомагають. Навіть у місцевих кав’ярнях нашу збірну зустрічають оплесками. Ми розуміємо, що зараз ми не лише спортсмени, ветерани, а й дипломати, оскільки представляємо Україну.

Колись почув фразу «І прийде час, коли один скаже “Слава Україні!”, а мільйони відповідатимуть “Героям слава!” − так зараз і є».

Зі слів ветерана, після приїзду збірної розпочались тренування, та думками він з Україною:

«Програма насичена, тож я трохи втомлений, але налаштований перемагати. Віддамся як на дипломатичному рівні, так і на спортивному. Налаштований лише на перемогу. Хоч тілом ти можеш бути тут, а думками все одно в Україні. Війна позначається емоційно. Немає того спортивного настрою, який був перед повномасштабною війною. Ці два роки до вторгнення Росії були іншими − настрій був як у спортсмена, а зараз більш дипломата. До того ж півтора місяця носіння бронежилета дались взнаки − відчуваються старі травми».

Артем Лукашук пояснив, чому нині важливі так змагання для ветеранів із України:

«Такі змагання для українських ветеранів нині дуже важливі. Ти розумієш, яка підтримка світу, та налаштуватись лише на спорт дуже важко. Не можу не читати новини: постійно моніторю, що відбувається в Україні. Настрій піднявся, коли російський корабель пішов у відомому напрямку. Зараз ми бачимо велику підтримку від абсолютно всіх країн. Під час спілкування зі спортсменами з інших країн, намагаємось розповідати про те, що зараз відбувається в Україні. Тому ми розуміємо, що переможемо, адже з нами весь світ. Ми не можемо програти − у нас сильна армія і мужній народ, якого немає ніде у світі. Наш народ сильний і нескорений. Нескорені − це не лише наша збірна, а і весь український народ».

На змагання у Гаагу Артем приїхав разом із підтримкою: за нього вболіватимуть син та дружина. Артем змагатиметься у двох категоріях: легка атлетика (біг на 100 та 200 метрів, стрибки у довжину) та в баскетболі на візках.

 

Що відомо про «Ігри Нескорених»

Ігри Нескорених − міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, у 2018 році − в австралійському Сіднеї.

«Ігри Нескорених» мали стартувати 9-го травня у нідерландській Гаазі, але через карантин їх на рік відклали.

На участь в Іграх Нескорених в Гаазі наразі заявлено близько 20 учасників із України.

В українській збірній є втрати: Дмитро Сидорук – ветеран і тренер команди зі стрільби із лука, який загинув 5-го квітня, та Юлія Паєвська – перебуває в полоні.

Черкаси цьогоріч представлятимуть двоє ветеранів: Сергій Прядка та Артем Лукашук.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x