За торгівлю гуманітарною допомогою – до 7 років позбавлення волі, − НАЗК

За торгівлю гуманітарною допомогою – до 7 років позбавлення волі, − НАЗК

У НАЗК нагадали, що в Україні передбачена кримінальна відповідальність  за торгівлю гуманітаркою під час воєнного стану. Порушникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

 

− Із моменту нападу росії ми всі – українці та інші цивілізовані країни – об’єдналися для допомоги тим, хто найбільше страждає від війни. Гуманітарна допомога має обов’язково доходити до адресатів та надаватися безкоштовно. Проте у цей важкий час з’являються випадки використання товарів гуманітарної допомоги для отримання прибутку, − пояснюють у НАЗК.

Тепер за продаж гуманітарної допомоги порушників чекає покарання за новою статтею 201-2 Кримінального кодексу України, що діє з 3 квітня цього року. Найбільші санкції передбачені за такі дії саме під час воєнного стану.

 

Зокрема, за продаж товарів гуманітарної допомоги, використання благодійних пожертв або безоплатної допомоги чи інші дії з цим майном задля отримання прибутку передбачено:

– позбавлення волі на строк від 5 до 7 років

– позбавлення права обіймати певні посади на строк до 3 років

– конфіскація майна.

 

Детальніше – в інфографіці

 

 

Водночас НАЗК аналізує корупційні ризики в межах надання гуманітарної допомоги в Україні та розробляє заходи для мінімізації таких ризиків.

 

За інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x