На Канівщині викрили рибалку-порушника

На Канівщині викрили рибалку-порушника

Працівники поліції задокументували факт незаконного рибного промислу. Незаконно добуті водні біоресурси та знаряддя лову вилучено. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України. Інформують про це у пресслужбі поліції Черкаської області.

 

На Черкащині поліцейські, екологи та інспектори рибоохоронного патруля посилено забезпечують охорону водних об’єктів області, аби не допустити випадків браконьєрства. Нині у розпалі сезон нересту, а отже риба стає легкою здобиччю для недобросовісних рибалок.

 

Відтак, 15 квітня, інспектори Черкаського рибоохоронного патруля в селі Трахтемирів виявили 38-річного киянина, який ловив рибу забороненими знаряддями − сітками.

 

 

На місце події слідчо-оперативна група відділу поліції №1Черкаського районного управління поліції задокументувала факт правопорушення та вилучила 3 месинові сітки та рибу:  карась – 8 шт, лящ – 1 шт, плітка – 187 шт, судак – 3 шт.

 

Загальна вага незаконно здобутого улову, склала близько 50 кілограмів.

 

За вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

 

Слідство щодо цього факту триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x