ЧНУ посів 18 сходинку в рейтингу університетів України за показниками Scopus

ЧНУ посів 18 сходинку в рейтингу університетів України за показниками Scopus

Днями опублікували рейтинг університетів України за показниками Scopus 2022 року.

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, який входить до 20-ки кращих українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus, вшосте підтвердив свій показник. За результатами рейтингу університет посів 18-ту сходинку, про це повідомляють у пресслужбі ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

 

Варто нагадати, що результати засновані на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань із технічних, медичних і гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша − кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

 

 

Індекс Гірша 2022 року (h = 42) зріс у порівнянні з показниками 2021 року (h = 39) на 3 одиниці.

«Наш університет знову підтвердив статус лідера наукової діяльності, — зазначив ректор Олександр Черевко. − Це − результат спільної роботи колективу. І мені дуже почесно бути його керівником. Переконаний, що у нас попереду ще багато досягнень!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x