Він захищав Щастя: черкащанину посмертно присвоїли звання “Герой України”

Він захищав Щастя: черкащанину посмертно присвоїли звання “Герой України”

Уродженець Шполянщини Віталій Кучерявий, начальник відділу прикордонної служби «Щастя» – приклад справжнього керівника. Десятки одиниць знищеної ворожої техніки, взяті в полон орки, відбиті атаки та врятовані життя побратимів – так проявив себе він, та очолюваний ним прикордонний підрозділ.

Віталій Кучерявий при першій появі ворога подає команду «До бою!». Ні паніки, ні сумнівів, ні страху, звук запобіжників і разом з підлеглими у бій. І рашисти одразу розуміють, що їм тут не раді. Жорстокі бої тривали день за днем.

13 березня 2022 року, близько 6-ї ранку, очолюваний Віталієм зведений загін вступив у бій із противником. Під пекельними обстрілами підполковник Кучерявий керував підлеглими, нищив ворога та допомагав рятувати поранених. Життя офіцера обірвав артилерійський снаряд ворога…

За здійснення особистих героїчних вчинків, відвагу і самовідданість, виявлені під час виконання завдань з охорони та оборони державного кордону, Указом Президента України полковнику Кучерявому Віталію Вікторовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Вічна шана і пам’ять Герою!

За інформацією Черкаського обласного ТЦК 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x