Народний депутат допоміг школі на Катеринопільщині

Народний депутат допоміг школі на Катеринопільщині

Село Вікнине, що на Катеринопільщині, має давню козацьку історію. Воно було засноване вільними селянами-втікачами. За Російської імперії тут знаходився центр волосного управління. На початку ХХ століття у селі була школа грамоти, п’ять вітряків і кузня, а землі були поділені між декількома поміщиками. Із приходом радянської влади у Вікниному побудували електростанцію, пологовий будинок, дитячі ясла, фельдшерський пункт і бібліотеку.

Сьогодні в селі проживає близько 700 осіб. Окраса села – сучасна школа, яку добудували в 90-х після отримання Україною незалежності. Будівля освітнього закладу велика та ошатна. Однак сьогодні для того, щоб забезпечити її теплом, потрібні великі кошти. Тож, перед громадою Вікниного гостро постало питання посилення енергоефективності для освітнього закладу. Потрібно було замінити 152 вікна. Звичайно, місцеві бюджети, а тим паче – громада, не мали на це змоги.
Руку допомоги Вікниному подав Геннадій Бобов. За його ініціативи та сприяння заміну вікон у Вікнинській школі профінансували з Державного бюджету України. Народному депутату вдалося домовитися в Уряді, і на цей проект були виділені чималі кошти. Тепер школа сяє новими, а головне – сучасними та енергоефективними вікнами.

«За минулий рік мені вдалося посприяти у фінансуванні за бюджетні кошти 8 різних проектів у 3 районах округу. Школа у Вікниному – це лише один із них. Дуже приємно, що мені вдається допомагати нашому рідному краю не лише за рахунок власних програм, але й лобіюючи інтереси Черкащини у Верховній Раді та Кабінеті Міністрів. Як народний депутат продовжуватиму цю роботу і ефективно представлятиму інтереси земляків на загальнодержавному рівні. Ви знаєте, що я не даю обіцянок, яких не виконую. У цьому випадку можу твердо пообіцяти – не зупинятимусь у цій важливій роботі ані зараз, ані в майбутньому. У нас ще все попереду!» – говорить народний депутат Геннадій Бобов.

«Наша школа стає відомою в області та за її межами національно-патріотичним вихованням молоді засобами козацької педагогіки. Життя школи насичене, багате своїми традиціями, та не вистачало одного – тепла взимку. Учні, вчителі завжди мріяли про тепло для шкільної оселі. Цьогоріч наша мрія стала дійсністю, тепер наша школа дивиться на світ новими очима. Від імені учнів, вчителів, батьків щиро дякуємо народному депутату Геннадію Борисовичу Бобову за допомогу у спрямуванні коштів, всім організаторам цього процесу та виконавцям робіт за подароване тепло!» – йдеться у листі за підписами вчителів, учнів, батьківського комітету Вікнинського НВК, що надійшов на адресу нашої редакції.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x