Черкаські лісівники висадили понад 5 млн штук сіянців

Черкаські лісівники висадили понад 5 млн штук сіянців

Лісівники Черкащини завершили роботи зі створення лісових культур. Попри воєнний стан, планові обсяги у межах програми «Зелена країна» виконали всі лісогосподарські підприємства. Про це повідомив начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

 

«У держлісгоспах цієї весни створили лісових культур на 733 гектарах. Здійснено доповнення минулорічних лісових культур на площі 1850 гектарів. Загалом висаджено понад 5 мільйонів штук сіянців. Основними лісоутворюючими породами для області є сосна звичайна та дуб звичайний, висаджували й інші породи – горіх чорний та грецький, сосну кримську, ясен, модрину, липу, клени, гледичію, ялину, черешню, грушу, березу та інші», – зазначив Олександр Дзюбенко.

Для забезпечення максимальної приживлюваності сіянців використовували вологонакопичувачі, висаджували сіянці із закритою кореневою системою, використовували гербіциди при підготовці ґрунту, створювали лісові культури механізовано.

Дбають лісівники вже про садіння лісів у 2023 році – на лісових розсадниках тривають роботи з посіву лісоутворюючих порід. Насіннєвий фонд для цього зібрали достатній та різновидовий. Буде засіяно 12,6 гектара лісових розсадників, на яких, окрім дуба та сосни, вирощуватимуть понад 20 різновидів деревних та чагарникових порід.

Для реалізації населенню, установам та організаціям виростили близько 80 різновидів декоративних кущів та дерев – майже 100 тисяч одиниць посадматеріалу.

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x