У Черкасах працевлаштовують вивільнених кондукторів КП «Черкасиелектротранс»

У Черкасах працевлаштовують вивільнених кондукторів КП «Черкасиелектротранс»

Триває перепрацевлаштування вивільнених кондукторів та обслуговуючого персоналу КП «Черкасиелектротранс».

Потреба оптимізації штату підприємства постала у зв’язку із запланованим до війни впровадженням електронного квитка в тролейбусах міста.

 

Крім того, враховуючи складну економічну ситуацію людей під час воєнного стану, міська рада Черкас пішла назустріч громаді, запровадивши від 24 лютого 2022 року безкоштовний проїзд усіх пасажирів у міському електротранспорті.

Відтак вивільнилися контролери-касири і частина працівників керівного та облікового складу, з якими підприємство змушено було призупинити трудовий договір.

 

«Утримання на підприємстві контролерів-касирів не перекривалося прибутком від продажу квитків, – пояснює начальник транспортного відділу департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Віталій Москаленко. – Така ситуація склалася за регульованого низького тарифу на пасажироперевезення та безкоштовного перевезення пільговиків».

Як повідомила адміністрація КП «Черкасиелектротранс», нині частина кондукторів звільнилися за власним бажанням, частина – здобувають професію водія тролейбуса на спеціальних навчальних курсах, які почалися на підприємстві, ще кілька осіб перепрацевлаштовані тут на інших професіях. Решта працівників розглядають вакансії на інших підприємствах міста. Згідно з колективним договором, у разі звільнення вони отримають всі належні соціальні виплати й компенсації.

«Нині «Черкасиелектротранс» працює в штатному режимі, обслуговує 26 маршрутів за графіками довоєнного часу з врахуваннями кінця вечірньої зміни, згідно запровадженої комендантської години”,– інформує директор комунального підприємства «Черкасиелектротранс» Петро Кучер.

http://chmr.gov.ua/ua/newsread.php?view=21031&s=1&s1=17

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x