Поліція нагадує черкащанам правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів

Поліція нагадує черкащанам правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів

За 64 доби повномасштабних воєнних дій не залишилось місця на карті України де не відбулося вибуху ракети, пострілу чи прямих військових зіткнень.

 

Після кожного такого військового відлуння залишається заміновані міста, спалена техніка ворога, боєприпаси, які не вибухнули.

Крім того, окупант не нехтує ніякими способами щоб завдати непоправимої шкоди не тільки військовим а й цивільним − розставляючи «розтяжки», мінуючи різні побутові предмети. Усе це становить смертельну загрозу для кожного із нас.

 

На Уманщині, яка в перші дні війни постраждала від обстрілів ракет, поліцейські вибухотехнічної служби спільно з піротехніками ДСНС обстежили 7,1 тис. гектара території. Лише під час обстеження 9 гектарів було виявлено та знешкоджено 281 вибухонебезпечний предмет.

 

Наразі ситуація в регіоні спокійна, але правоохоронці Черкащини нагадують про правила поведінки під час виявлення небезпечної знахідки та наголошують на дотримані всіх обмежень під час воєнного стану.

 

  1. У жодному разі не торкатися знахідок власноруч і не дозволяйте це робити іншим. Категорично забороняється переміщувати вибухонебезпечні предмети, намагатися розібрати їх, заносити у приміщення, закопувати у землю, кидати у водойми тощо.

  2. Відійдіть від підозрілого предмета якомога далі.

  3. Якось позначте місце знахідки.

  4. Негайно повідомте про небезпечну знахідку до поліції на спеціальну лінію 102.

  5. Дочекайтеся приїзду фахівців із знешкодження вибухонебезпечних предметів і вкажіть місце розташування підозрілої знахідки.

 

 

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x