Довелося пройти перевірку на 29 ворожих блокпостах: сім’я з Херсону переїхала до Черкас

Довелося пройти перевірку на 29 ворожих блокпостах: сім’я з Херсону переїхала до Черкас

У Гуманітарному центрі Черкаської міської ради допомогли подружжю з двома малолітніми дітьми, які тікали з Херсону. Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Гуманітарного центру ЧМР.

 

Сім’я ризикнула їхати на власному авто. На дорогу витратили два дні. Довелося пройти перевірку на 29 ворожих блокпостах.

«Найбільше запам’ятався четвертий блокпост. Нас та інших людей зупинили, утворилась п’ятикілометрова черга. Буряти армії рф тримали 5 годин. Навіть те, що чоловік показав свідоцтва про народження дітей, не вплинули на окупанта: «У всєх дєті, ідіте абратно». Потім оголосили, що проїзду не буде. Хто ослухається, тих погрожували розстріляти або переїхати БТР-ами. Пропускали лише вагітних та інвалідів. Коли до нас підійшли та пригрозили зброєю, у мене почалась істерика, я плакала, просила пропустити. Малюки зморені, вода та молоко закінчувалось. Ми категорично не хотіли назад. Бурят побачив у мене на руках маля, заглянув у салон, а там ще немовля: «Ладно, етіх тоже прапусті».

 

 

Два дні страху й молитов. Через дощ та погану видимість ми заблукали й випадково заїхали на якусь базу техніки рф, відразу зрозуміли, куди потрапили, виїхали непоміченими й мчали звідти на максимальній швидкості», – розповідає Олена.

 

До Черкас сім’я їхала через українські блокпости. Військові бачили, що номери автомобіля з Херсону, тому швидко пропускали, давали воду, допомагали. У Гуманітарному центрі ЧМР волонтери подбали про малюків – дали памперси, підібрали візочки та дитяче харчування.

 

Неля Пилипенко за інформацією Гуманітарного центру Черкаської міської ради

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x