Погода на вихідних: у суботу буде прохолодно, а в неділю прогнозують заморозки

Погода на вихідних: у суботу буде прохолодно, а в неділю прогнозують заморозки

Квітень 2022 увійде в історію метеорологічних спостережень травневим теплом, березневим холодом та частими дощами 40−75 мм, а це 1−2 місячних норми. Тож наразі вологозапаси ґрунту на Черкащині достатні та оптимальні: в орному шарі 27−43 мм, в метровому 149−174 мм.

 

У звичайні строки, 23−24 квітня, відбувся перехід середньодобової температури повітря через 10º, що знаменує початок вегетації теплолюбних рослин. Достаток тепла й вологи сприяли швидкій появі сходів та активній вегетації всіх посіяних культур. В озимих культур активно збільшувалася висота та наростала вегетативна маса.

 

У суботу Черкащина залишається у прохолодній повітряній масі. Північний антициклон «TIM II» з центром над Прибалтикою, не дає змоги атмосферним фронтам наблизитися до нашого регіону. Тому суттєві опади малоймовірні. У нічні години, при проясненнях, складаються умови для вихолоджування земної поверхні, тому на ґрунті є значна ймовірність заморозків інтенсивністю 0−3º. У повітрі буде не вище 2−4º тепла. Удень, завдяки сонячній енергії, температура підвищиться до 14−16º.

 

У поминальну неділю та понеділок, маловітряна, по-весняному свіжа та без суттєвих опадів погода збережеться. У нічні та ранкові години на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0−3º. Температура вдень 13−18º.

Подальші перспективи. Із 3 травня з наближенням атмосферних фронтів атлантичного циклону прогнозуємо дощі та підвищення температури вдень до 18−20º, вночі 3−5º тепла.

 

За кліматом, 15 травня відбувається перехід середньодобової температури повітря через +15°, що знаменує початок літнього режиму погоди.

 

Враховуючи синоптичні процеси, початок літа чекаємо у звичайні строки.

 

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x