У Смілі затримали шахрайку

У Смілі затримали шахрайку

У Смілі кіберполіція викрила жінку у шахрайстві під виглядом продажу військової амуніції. Фігурантка отримувала передплату від клієнтів та витрачала гроші на власні потреби. Слідчі відкрили кримінальне провадження. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Черкаської області.

 

32-річна жінка ошукувала громадян у соціальних мережах, які хотіли придбати амуніцію для українських військових. Смілянка створювала фейкові сторінки та публікувала оголошення про продаж рукавиць, розвантажувальних жилетів та інших товарів.

Від замовників фігурантка отримувала передплату на банківську картку, однак жодного товару клієнтам не надсилала. Найбільша сума, що перерахували зловмисниці, чотири тисячі гривень за неіснуюче паливо.

Отримані гроші жінка витрачала на власні потреби: їжу, онлайн-ігри, сигарети та наркотики.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області та правоохоронці Смілянського відділу поліції провели санкціонований обшук. У зловмисниці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки, що є речовими доказами.

За цим фактом слідчі Черкаського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років. Наразі за процесуального керівництва прокуратури міста Сміла вирішується питання про вручення фігурантці повідомлення про підозру. Правоохоронці встановлюють усіх осіб, які постраждали від дій онлайн-шахрайки.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x