Канівчани підтримали об’єднання в одну громаду з п’ятьма сільськими радами

Канівчани підтримали об’єднання в одну громаду з п’ятьма сільськими радами

Під час проведення громадських слухань містяни підтримали ідею об’єднання з п’ятьма сільськими радами, тож тепер відповідне питання знову винесуть на розгляд депутатів міської ради.

Нагадаємо, цими вихідними у Каневі відбулися громадські слухання, на яких присутні вчергове обговорили питання створення Канівської об’єднаної територіальної громади спільно із Яблунівською, Литвинецькою, Пекарівською, Хмільнянською та Конончанською сільськими радами. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Kanos».

На початку заходу, у якому взяли участь більше 50 місцевих жителів, виконувач обов’язків керуючого справами виконавчого комітету Канівської міської ради Володимир Святелик повідомив присутнім, що у 2015-ому році до Канівської міськради надійшло рішення Пекарівської сільської ради про готовність до об’єднання територіальних громад.

У 2016-ому році Яблунівська сільрада теж виявила бажання об’єднатися з Каневом. 24 березня 2017 року рішення про об’єднання прийняла Хмільнянська сільська рада, а 25 березня 2017 року – Литвинецька сільська рада. На початку квітня об’єднатися з Каневом в одну територіальну громаду також виявила бажання Конончанська сільська рада.

У підсумку, ідею об’єднання Канева із територіальними громадами Яблунівської, Литвинецької, Пекарівської, Хмільнянської, Конончанської сільських рад під час проведення громадських слухань підтримали 40 канівчан. Відтак на завтрашнє сесійне засідання міської ради буде винесено рішення, яке підтримали учасники громадських слухань. У разі його прийняття – буде створена робоча група, до якої ввійдуть як представники Канева, так і вищезгаданих сільських рад для подальших дій щодо створення Канівської об’єднаної територіальної громади, а вже у жовтні-листопаді цього року найвірогідніше проводитимуться вибори.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x