Мінімум опадів та максимум сонця: погода на вихідні

Мінімум опадів та максимум сонця: погода на вихідні

У тропосфері термодинамічні умови склалися таким чином, що біля поверхні землі, зокрема над Україною продовжують панувати антициклони, а значить, що у ці вихідні погода буде спокійною. Мінімум опадів та максимум сонця – перша екскурсія в літо. Насолоджуйтеся розкішною, комфортною погодою з температурами вдень 19−23º тепла, яка цілком дозволить позасмагати, отримуючи найкорисніший травневий ультрафіолет, відпочити та попрацювати на дачі.

 

«Ложкою дьогтю» залишаються холодні ночі з температурою 1−6º тепла, оскільки в атмосфері над нашим регіоном домінує арктичне повітря, яке проявляє себе синім небом.

Зміни у погоді відбудуться 9 травня. Холодний атмосферний фронт принесе короткочасні грозові дощі, адже травнева волога дуже потрібна землі та знизить температуру вдень до 11−16º тепла.

 

За попередніми розрахунками, 10 травня чекаємо надходження арктичного повітря, тому є велика вірогідність заморозків на поверхні ґрунту. Але вони матимуть мозаїчний характер, тому що холод не піде стіною, а проникатиме на територію нашого регіону невеликими порціями. Розраховуємо, що ці заморозки вже будуть останніми цієї весни.

 

Така погода сприяє швидкому зростанню показника пожежної небезпеки до надзвичайного 5 класу, тому потрібно дотримуватися правил пожежної безпеки.

 

Із 12 травня прогнозуємо перебудову атмосферних процесів на більш теплий режим, тобто чекаємо літо.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x