У Черкасах вшанували пам’ять тих, хто загинув у Другій світовій війні

У Черкасах вшанували пам’ять тих, хто загинув у Другій світовій війні

8 і 9 травня Україна вшановує дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

Сьогодні, в умовах широкомасштабного російського вторгнення, в Черкасах згадали полеглих тоді та помолилися за тих хто захищає рідну державу зараз. До заходу, який із міркувань безпеки не був масовим, долучилися ветерани, представники громадських організацій, духовенства, міської та обласної влади.

Усіх воїнів минулого й сучасності, які віддали життя в боротьбі із окупантами, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних комплексів.
Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан просто неба відслужив літію за загиблими захисниками України та молебень за здоров’я живих.

 

«Український народ як ніхто інший розуміє ціну миру, який ми здобули у Другій світовій війні та за який боримось сьогодні в російсько-українській війні, − підкреслив під час заходу голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець. − Ворог, які напав на нашу державу, знищує мирне населення, руйнує інфраструктуру й задумав переділити цей світ на свою користь. Проте ми всі знаємо, що шансів у окупанта немає. Наші захисники переможуть, бо ми захищаємо своє — нашу землю, наших дітей і матерів, ми відстоюємо майбутнє нашої держави».

 

 

Від імені міського голови Черкас Анатолій Бондаренко усім, хто тоді боровся із нацизмом, та тим, хто зараз захищає нас від рашистів, подякував перший заступник Сергій Тищенко.

«На жаль, на нашу землю знову прийшов підступний загарбник, безжально руйнуючи українські міста і села, цинічно вбиваючи цивільне населення, окупант, який приніс в мирні родини біль та розпач, − сказав Сергій Тищенко. − У ХХ сторіччі українці із усім цивілізованим світом боролись проти нацизму, тепер же, у ХХІ столітті, нам доводиться захищати нашу державу від рашизму. Група людей чомусь вирішила, що зможе зайти в незалежну суверенну державу, силоміць забрати її територію та знищити населення. Так не буде. Сьогодні знову весь цивілізований європейський світ об’єднався навколо України, яка стала щитом для всієї демократичної Європи. Наша держава − сильна й непокірна, ніхто не відбере в нас нашу суверенність. Бо українці − це незламна нація. Низький уклін всім захисникам, які готові покласти власне життя за всіх нас. Ми обов’язково переможемо».

Сергій Тищенко підкреслив, що другої неділі травня в Україні відзначають День матері

«Дякую вам, дорогі матері, за ваших мужніх і сміливих синів і доньок, які без вагань взяли до рук зброю і стали на захист рідної держави, − сказав він. − Бажаю, аби кожна українська мати дочекалась свої дітей додому, обняла їх і всі разом ми зустріли нашу перемогу».

 

 

За інформацією Черкаської міської ради

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x