Із 12 травня прогнозують потепління на Черкащині

Із 12 травня прогнозують потепління на Черкащині

Минулі вихідні презентували екскурс в літо. Потужна хвиля Середземноморського тепла захлеснула Черкащину і стовпчики термометрів впевнено перетнули позначку +22..+24º, а середньодобова +15..+18º відповідала літньому режиму погоди.

 

Проте погодну ідилію порушив холодний атмосферний фронт, який сьогодні в першій половині дня перетнув Черкащину, проявивши себе слабкими окремими дощами. І за синоптичною класикою, атмосферний тиск почав зростати, вітер повернув на північні румби транспортуючи у наш регіон порції арктичного повітря, тому температура знизиться. Ночі 10 та 11 травня ще будуть холодні 1−6° тепла, на поверхні ґрунту прогнозуються заморозки 0−3°. Сонячна енергія вдень поступово прогріватиме повітря до 18−20°.

 

Тож новий тиждень розпочався похолоданням, але вже з 12 травня розраховуємо на метеорологічне літо. Із південними вітрами до нас пошириться тепле повітря з південних широт: температура вночі 8−10°, вдень спекотні 25−27°, температурний фон 17−18° що вище звичайного на 2−4°.

 

Така погода підтримає стрімке зростання пожежної небезпеки, яка наразі на Черкащині – надзвичайна 5 класу, не забувайте дотримуватися правил пожежної безпеки.

 

За попередніми розрахунками, 13−14 травня очікуємо грозові дощі.

Сьогодні температура води у Дніпрі в Черкасах на 8 годину 14 °С.

 

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x