У Звенигородському районі провели в останню путь воїнів-земляків

У Звенигородському районі провели в останню путь воїнів-земляків

Звенигородщина попрощалася ще з дев’ятьма військовослужбовцями, які героїчно загинули у боротьбі з російськими окупантами. Віддали останню шану українським захисникам представники місцевої та районної влади, військові, волонтери, громадськість, йдеться на сторінці у фейсбук Звенигородської районної ради.

 

Жителі Тальнівської громади попрощалася із земляками-захисниками України Захарченком Олександром Григоровичем та Білоусом Сергієм Миколайовичем.

 

 

Олександр Захарченко народився 08.09.1964 р. у с. Криві Коліна. Під час повномасштабного російського воєнного вторгнення Олександр Захарченко пішов добровольцем Добровольчого батальйону «ОДЧ Карпатська Січ» давати відсіч ворогу. Загинув земляк 15 квітня 2022 р. в м. Ізюм, що на Харківщині. У захисника залишилось дружина, троє дітей (двоє малолітніх та доросла донька).

 

 

Сергій Білоус народився 03.02.1981 р. в с. Корсунка. Брав участь у відсічі агресора під час АТО у 2015−2016 роках. Під час повномасштабного російського вторгнення призваний до батальйону «Донбас», був кулеметником штурмової роти. Загинув воїн 13 квітня 2022 року в м. Мар’їнка, на Донеччині. У Героя залишились мати, брат та донька.

 

Лисянська громада попрощалася із загиблим захисником України, 39-річним земляком Романом Леонідовичем Королем.

 

 

Роман Король народився 31.05 1982 року в місті Звенигородка, звідки з родиною переїхав у село Хижинці. Із першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну Роман став на захист суверенітету та територіальної цілісності України у складі окремої мотопіхотної бригади. Загинув Герой 28 квітня 2022 року при виконанні військового обов’язку в районі населеного пункту Рубіжне Луганської області. Роман отримав осколкове поранення, несумісне з життям. 3 травня похований у селі Хижинці. Удома у нього залишилася родина, дружина і донька.

 

Стеблівська та Лисянська територіальні громади провели в останню путь молодшого сержанта, командира окремої десантно-штурмової бригади Мартинченка Валентина Вікторовича.

 

 

Валентин Мартинченко народився 03.04.1999 року на Корсунщині. Проживав у с. Шендерівка Лисянської ТГ. Із 2016 року брав активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганських областей.

23-річний командир відділення десантно-штурмового взводу окремої десантно-штурмової бригади загинув 22 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Зарічне Донецької області.

 

5 травня 2022 року жителі Єрківської територіальної громади попрощалися з односельчанином, загиблим воїном Михайлом Миколайовичем Мруженком.

 

 

Михайло Мруженко народився 15 лютого 1978 року. Із жовтня 2015 року до жовтня 2016-го брав участь у антитерористичній операції на Донеччині. За мужність, патріотизм, особистий внесок у справу захисту незалежності і територіальної цілісності нашої держави Михайло Мруженко у жовтні 2016 року був нагороджений грамотою Головнокомандувача ЗСУ. Від початку повномасштабного вторгнення в Україну одразу став на захист рідної землі. Загинув воїн 24 квітня 2022 року внаслідок обстрілу ворожої артилерії на Донеччині.

 

6 травня жителі Катеринопільської громади провели в останню путь Героїв-захисників Федоренка Анатолія Петровича та Вадима Дідківського, які мужньо боронили нашу Батьківщину від окупантів та віддали за неї найцінніше – своє життя.

 

 

Анатолій Федоренко народився 30.07.1976 року, уродженець с. Комарівка. У березні 2022 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. Проходив військову службу старшим оператором протитанкового відділення. Загинув боєць 30 квітня 2022 року на Луганщині, де під час мінометного обстрілу отримав поранення несумісні з життям.

 

 

Вадим Дідківський народився 16.10.1995 року на Катеринопільщині в селі Гончариха. Із дитячих років проживав у селі Петраківка. Із перших днів російського вторгнення на українські землі, без вагань став на захист рідної країни. Тримав оборону на Київщині, а згодом – на Донеччині. Загинув боєць поблизу с.Новосілка, що на Донеччині.

 

8 травня Шполянська територіальна громада вшанувала та провела в останню путь земляка Сергія Валентиновича Ковіту.

 

 

Сергій Ковіта народився 24.07.1995 року, уродженець с. Лебедин. Наприкінці 2013 року за власним бажанням прийняв військову службу за контрактом в ЗСУ. Протягом восьми років захищав рідну державу. Загинув воїн 5 травня 2022 року від ворожого артилерійського обстрілу біля населеного пункту Українка, що на Харківщині.

 

9 травня Звенигородська громада попрощалася із Сіваковим Михайлом Анатолійовичем.

 

 

Михайло Сіваков народився 24 травня 1999 року у м. Звенигородка. У травні 2019 року був призваний на строкову службу до лав Збройних Сил України. Наприкінці липня 2019 підписав контракт на проходження служби. Із перших днів повномасштабної агресії Михайло у складі рідної бригади боронив українську землю. Спочатку тримав оборону на Київщині, згодом – на Донеччині. Загинув 22-річний боєць 5 травня, звільняючи землі Харківщини.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x