11 причин пити чай каркаде

11 причин пити чай каркаде

Чай із засушених пелюсток гібіскуса відомий давно й улюблений для багатьох. Ми розповімо про його користь для здоров\’я.
Якщо вам набрид звичайний зелений або чорний чай, радимо переключитися на чай каркаде. Крім приємного кислуватого смаку, він відомий ще і безліччю корисних властивостей. Наприклад, у ньому високий вміст вітаміну С, безліч антиоксидантів, практично немає калорій і точно немає кофеїну.

Зниження рівня холестерину. Для людей, які страждають від цукрового діабету, каркаде – найкращий вибір. Він регулює рівень холестерину в крові й запобігає перепадам рівня цукру.
Користь для печінки. Завдяки присутності антиоксидантів, каркаде знижує наявність вільних радикалів в організмі, захищаючи вас від хвороб. Дослідження також показали, що цей чай може надати допомогу в лікуванні більшості захворювань печінки.
Зменшення менструального болю. Вживання чаю каркаде допомагає організму відновити гормональний баланс, а за рахунок цього зменшуються менструальні болі і спазми.
Поліпшення травлення. Гібіскус має сечогінну властивість, покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Він відмінно справляється з запорами й іншими проблемами травлення.
Зниження ваги. Унікальна властивість гібіскуса дозволяє йому виводити з організму надлишок вуглеводів і крохмалю. Крім того, при регулярному вживанні чаю каркаде знижується апетит.
Профілактика онкології. Гібіскус має в своєму складі особливі антиоксиданти, які здатні зменшити ріст ракових клітин.
Зниження тиску. Дослідження показали, що вживання чаю каркаде в холодному вигляді знижує тиск, зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і гіпертонії.
Зменшення депресії. Вітамін С і флавоноіди, що входять до складу гібіскусу, сприяють зниженню тривожності і депресії.
Протизапальна дія. Аскорбінова кислота в каркаде зміцнює імунітет, дозволяє краще справлятися з інфекціями і має антибактеріальні властивості.
Жовчогінна властивість. Чай каркаде сприяє вимиванню з організму токсинів, підвищує відтік жовчі.
Полегшує кашель. Дослідження показали, що чай каркаде може бути використаний в якості лікування при кашлі: він має відхаркувальний ефект.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x