У черкаській школі відкрили першу в місті точку зустрічі «Спільно»

У черкаській школі відкрили першу в місті точку зустрічі «Спільно»

У одній із черкаських шкіл за підтримки ЮНІСЕФ стартував проєкт «Спільно. Точка зустрічі», його мета – надання дітям та молоді, які втекли від бойових дій, соціально-емоційної підтримки, проведення індивідуальних та групових психологічних консультацій, а також – факультативних занять зі шкільної програми. Цей проєкт розпочали реалізовувати на станціях метро у Харкові, де з дітьми не лише займались викладачі, але й відбувались лялькові вистави, творчі заняття і зустрічі.

І ось Черкаси стали шостим містом, де почали реалізовувати таку масштабну, а головне – дуже необхідну ініціативу. Згодом відкриється ще дві точки – у школах де зараз проживають переселенці. Всю детальну інформацію про роботу цих точок, види допомоги, розклад занять для дітей, підлітків та їх батьків можна дізнатись безпосередньо в закладах де проживають вимушені переселенці.

 

«Черкаси прихистили тисячі дітей та їх батьків і дуже важливо не залишати їх на самоті з тими емоціями та жахіттями, які вони пережили. Ця ініціатива надзвичайно своєчасна, адже ми, як влада, робимо все необхідне щоб ці сім’ї отримали максимально комфортні умови і відчували себе як вдома, і тут важливо не втрачати жодної хвилини і можливості. Завдяки підтримці міського голови Анатолія Бондаренка ми швидко змогли облаштувати та зробити комфортними для таких занять необхідні шкільні приміщення», – зазначає заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Принагідно слід зазначити, що неймовірна кількість черкаських волонтерів – близько 80-ти психологів, вчителів, творчих людей, вже висловили бажання долучитись до занять, аби підтримати гостей нашого міста. Усі створені у межах проєкту активності є безкоштовними, а діти і підлітки отримають чудову можливість під час занять поспілкуватись з однолітками та пропрацювати власний емоційний стан.

 

За інформацією Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x