Секрети вдалого відпочинку на природі

Секрети вдалого відпочинку на природі

Травень в Україні здавна вважається місяцем сімейного відпочинку. Зазвичай головні городні культури на цей момент вже посадили, а релігійні норми дозволяють вживати скоромну їжу. Природа теж сприяє цьому: зимові холоди відійшли в минуле, а літня спека ще не розпочалася. Тож, саме час вибратися разом з родиною на природу, розпалити вогнище, засмажити сосиски, сало чи навіть шашлик. Зазвичай для цього не потрібно володіти особливими вміннями, але кілька секретів успішного відпочинку на природі знати все ж не завадить.

Як і будь-яка справа, відпочинок потребує попередньої підготовки. Відразу визначте людину (або кількох), яка відповідатиме за організацію відпочинку. Перед пікніком обов’язково потрібно подбати про такі речі: спорядження, їжа, яку можна приготувати на природі та забезпечення дозвілля і розваг. Складіть список усього необхідного і розподіліть – хто що купує і бере.
Що саме брати з собою зі спорядження, залежить від формату відпочинку і компанії, яка збиратиметься. У будь-якому випадку не завадить взяти «поверхню», на якій ви будете споживати їжу і сидіти. Це може бути переносний столик зі стільчиками чи старе покривало, яке зверху можна застелити одноразовою скатертиною. Якщо плануєте розпалювати вогнище, не забудьте все, що необхідно для цього: сірники, сокирку, папір для розпалювання, подумайте про дрова. Варто також прихопити кошик для пікніка – у ньому продукти збережуть гарний вигляд. Також у нагоді стане сумка-холодильник. Якщо такої немає, то можна у звичайну сумку на дно покласти пляшку замороженої води, а зверху – весь провіант. Також не забудьте кілька ножів, консервний ключ, штопор, кухонну дощечку. Посуд для пікніка може бути як одноразовий, так і з дому – тарілки, склянки, ложки, виделки, кілька мисок для салатів і тарілок для нарізки. І звісно – пакети для сміття, щоб залишити після себе чисту галявину. Якщо вибираєтеся на природу машиною, вкиньте в багажник парасольку і пластикову пляшку з водою. Перша допоможе захиститися і від сонця, і від дощу, а друга – помити руки після відпочинку.

Друге питання підготовки до пікніка: яку їжу брати з собою. По-перше, ту, яку можна готувати на природі. Шашлики або м’ясо на вогні чи на мангалі можна готувати з будь-чого – свинини, баранини, птиці або риби. Альтернативою можуть бути смачні сосиски. Не забудьте, що шашлик з м’яса бажано маринувати заздалегідь. Тоді він буде ароматним і смачним. Також класикою є картопля, запечена у фользі з салом, та овочі на вогні (гриби, солодкий перець, кабачок, помідори та інше). А якщо хочете на пікніку менше готувати та більше відпочивати – посмажте на грилі лаваш із сулугуні. Також не обійтися без зелені (петрушка, кріп, листя салату і зелена цибулька) та свіжих овочів (огірки, помідори, редиска), які варто помити вдома, адже на природі це робити незручно. Закуски також краще приготувати заздалегідь. Обов’язково візьміть хліб, соки для дітей та напої для дорослих. Якщо є алкоголь, то до нього беруть консервовані огірки та помідори. На десерт підійдуть як фрукти, так і домашня випічка або ж цукерки. Не забудьте прихопити звичайну питну воду, сіль, спеції, майонез, соуси й оцет.

Одяг для пікніка обов’язково має бути зручним. Також не забудьте взяти капелюх чи кепку, сонцезахисні окуляри, куртку-вітрівку. Не обійтися також без сухих паперових та вологих гігієнічних серветок, мила і туалетного паперу. В аптечку варто покласти засоби від розладу шлунку, активоване вугілля, знеболювальне, серцеві препарати, антиалергічні засоби, захисні засоби від сонця та від комах, засоби від порізів та опіків: бинт, пластир, зеленка, перекис водню, а також спеціальний бальзам, що загоює рани.
Весь час їсти шашлик не будете, тож варто подумати і про дозвілля. Залежно від ваших уподобань, додайте до спорядження спортивний інвентар (м’яч, бадмінтон, шахи), настільні ігри, книги, журнали, кросворди, олівець. Для музики вам знадобиться або плеєр, або ж гітара чи інший музінструмент. Ну і звісно – фотокамера, аби зробити гарні світлини з незабутнього відпочинку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x