На Черкащині прогнозують нетривале похолодання

На Черкащині прогнозують нетривале похолодання

Цьогорічна весна підтримує прохолодний статус та відзначається значним дефіцитом опадів. Зокрема, у південній частині та на Лівобережжі він становить 40−30% норми. При цьому помірний температурний фон, відсутність «гарячих» суховіїв, нічні роси стримують розвиток ґрунтової засухи. Наразі, коли озимина формує колос та потребує найбільшої вологи − вологозапасів достатньо.

 

За оцінками агрометеорологів зберігаються умови для формування доброго урожаю зерна, тобто Черкащина повинна бути забезпечена хлібом.

Дошкуляє лише пожежна небезпека в лісах, що посилюється в умовах тривалого бездощів’я. На переважній частині області вона висока та надзвичайна.

 

У вівторок, 17 травня, під впливом Скандинавського антициклону «YANNES» утримається малохмарна, без опадів погода. Завдяки північним вітрам, температура вночі 6−8º, вдень 18−20º тепла.

18−19 травня прогнозуємо проходження атмосферних фронтів циклону «BORA» через наш регіон. Вони проявлять себе окремими дощами, грозами та поривчастим вітром. Температура повітря знизиться: вночі 3−5º тепла, вдень 13−15º. Середній температурний фон відповідатиме середині квітня − 9−11º тепла. Це похолодання тимчасове.

 

Уже у п’ятницю Черкащина опиниться у більш теплій повітряній масі пов’язаною з наступним атлантичним циклоном. Денна температура підвищиться до 18−20º.

За попередніми розрахунками, у найближчі вихідні переважатиме помірно тепла, з незначними дощами погода.

Нестійка та не по-сезону прохолодна погода поточного тижня сприятиме зниженню показника пожежної небезпеки в лісах області.

 

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x