Вивів із-під смертельного вогню десяток побратимів: історія бійця черкаської тероборони

Вивів із-під смертельного вогню десяток побратимів: історія бійця черкаської тероборони

Його війна почалася у 2015-му. До черкаської тероборони Жека-«Юрист» служив у глибинній розвідці славетної Сімдесятчетвірки. Він переконаний, що набуті там навички врятували життя йому та іншим хлопцям, коли тиждень тому в одному із міст Луганщині вони зіткнулися з ворогом. Саме «Юрист» вивів із-під смертельного вогню десяток побратимів…

 

Про героя нашої сучасності, працівника Черкаської міської ради інформують у 118 окремій бригаді територіальної оборони.

 

Підрозділ Євгена, утримуючи позиції, попри обстріли з «усіх калібрів», вів безперервний бій упродовж 13 годин. Вираховуючи секунди між танковими залпами та періодичністю «приходів» 120-го калібру мінометів, вони відсікали піхоту та тримали свої позиції.

Після чергового обстрілу, коли їхня багатоповерхівка перестала існувати як будівля, вирішили відійти. Але лінія зіткнення була вже глибоко за їхніми спинами. Дочекавшись сутінок, хлопці заховалися в підвалі торговельного центру та всю ніч слухали, як угорі мародерили воїни «другої армії світу».

На світанку, потайки перебралися в одну із вцілілих квартир сусідньої п’ятиповерхівки.

«Орки» грабували квартири, а потім підпалювали їх. Ту, де заховалися наші, чудом оминули. Так минула ще доба. На світанку другого дня, у повному оточенні ворогом, «Юрист» обв’язавши себе на манер ворога білими стрічками, повів хлопців в бік наших позицій. Користувався інтуїцією розвідника та мапою міста, яку зрізав з уцілілою стіни місцевого райвідділу поліції. Бігли так швидко, як може бігти людина, після трьох діб без сну, їжі та води. Діставшись своїх, хлопці одночасно плакали і сміялися …

А вже у Черкасах «Жеку-юриста», як наслідок численних контузій, «наздогнав» інсульт. Йому лише 37. На щастя, допомогу надали швидко, і наразі наш герой відновлюється в шпиталі. «Лікують по-генеральськи», − каже розвідник. Побратими відвідують його щодня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x