До Дня Європи в Умані відбувся традиційний легкоатлетичний забіг

До Дня Європи в Умані відбувся традиційний легкоатлетичний забіг

21 травня в Умані відсвяткували День Європи традиційним легкоатлетичним забігом, пише Уманьnews.

 

Учасники пробігли дистанцію близько 1,8 км по вулиці Європейська та фінішували на площі Соборності. Цього року, попри повномасштабну війну росії проти України, учасниками забігу до Дня Європи стали понад 40 уманців. А девіз пробігу: «За мир, життя, свободу, добро, Європейський вибір та світле майбутнє України».

Дехто долучився до пробігу вперше, дехто на День Європи біжить вже щонайменше втретє.

− Я вперше брала участь у пробігу на День Європи. Це невелика дистанція, вона посильна і для бігунів, і для непідготовленої людини, та й бігли ми в досить повільному темпі, − поділилась враженнями учасниця Таня Онопрієнко. − У перехожих і водіїв була бурхлива реакція, нам кричали «Слава Україні», навіть махали прапорцями України, сигналили. Це було приємно. Як на мене, брати участь у таких забігах − це частина підтримки нашої держави, виховання нашої національної самосвідомості і дає змогу брати участь у житті міста.

 

 

Учасники пробігу на площі Соборності біля Виконкому Уманської міськради підняли прапори України та Євросоюзу на головних флагштоках міста. Також учасників привітала міська голова Умані Ірина Плетньова:

− Україна − це Європа. І цього року найбільше відчутно, що ми, українці, європейці. Ми стоїмо за свободу, демократичні цінності й за рубежі Європи. Бо це не просто війна України з країною-агресором росією. Україна тримає цей рубіж. Це відчувають і розуміють європейці, тому сьогодні ми найбільш об’єднані. Наші європейські партнери − європейські країни, наші міста-побратими, тому максимально надають нам моральну. Матеріальну та гуманітарну підтримку. Ми обов’язково переможемо, все буде Україна.

 

До слова, вперше забіг до Дня Європи в Умані відбувся у 2016-му році. Тоді легкоатлетичний забіг на вулиці Європейській зібрав понад 300 уманців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x