У Каневі вшанували пам’ять Великого Кобзаря

У Каневі вшанували пам’ять Великого Кобзаря

22 травня – 161 річниця перепоховання праху Т. Г. Шевченка. Сьогодні представники влади, працівники заповідника та громадськість вшанували Кобзаря і поклали квіти до його пам’ятника на Чернечій горі. 

Після покладання квітів священнослужителі православного духовенства провели літію за упокій душі Кобзаря.

В. о. генерального директора Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко подякувала присутнім за те, що у такий складний час все ж прийшли вшанувати пам’ять Пророка.

– За столітню історію бездержавності Шевченко був і Президентом, і Урядом для нашого народу. Своїми рядками “Борітеся – поборете” він задекларував програму мінімум у визвольній війні. Ці слова були актуальними тоді й залишаються такими й зараз для нас. Сьогодні Тарасові немає спокою, однак він радіє, що ми єдині і разом виборюємо перемогу. Шевченко також на блокпосту. Своїм словом і духом він надихає нас на перемогу, – додала Коваленко.

Згодом владці поклали квіти до пам’ятника О. Гірнику.

– Шевченко вірив, що Україна звільниться від московських кайданів, просив згадати його у вільній державі, коли вражу кров з нашої землі понесе в синє море. Тож сьогодні його нащадки, мужні українські воїни виконують цей заповіт. Слова поета і досі надихають українців захищати рідну землю. Його Кобзар досі муляє очі московським окупантам. Це ще раз доводить, що все робимо правильно і Україна обов’язково переможе, – написав на своїй сторінці голова обласної ради Анатолій Підгорний.

 

За інформацією Черкаської обласної ради

 

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x