В області засудили до 15 років терориста так званої «ЛНР»

В області засудили до 15 років терориста так званої «ЛНР»

На Черкащині за матеріалами СБУ до 15 років позбавлення воді засуджено терориста так званої «ЛНР». Слідчі СБУ отримали беззаперечні докази причетності бойовика до збройного протистояння силам ЗСУ. Про це повідомляють у пресслужбі УСБУ в Черкаській області.

 

Установлено, що з 2020 року бойовик приєднався до терористичного угруповання. Він командував батальйоном «1 мотострілкового взводу 7-ї мотострілкової бригади 3-го мотострілкового батальйону 4 ОМСБр 2-го армійського корпусу так званої Народної міліції «ЛНР». Під його керівництвом найманці чинили збройний супротив силам АТО/ООС.

У ході слідства встановлено, що він обстрілював позиції українських військових та брав участь у бойових діях у районі населених пунктів Алчевськ, Золоте, Біле та інші Луганської області.

 

 

Суд визнав бойовика винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, та виніс вирок − 15 років позбавлення волі заочно з конфіскацією всього належного йому майна.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x