Черкаські вибухотехніки розміновують території Київської та Чернігівської областей

Черкаські вибухотехніки розміновують території Київської та Чернігівської областей

У населених пунктах Київської та Чернігівської області у складі зведеного загону вибухотехніків, несуть службу й спеціалісти вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Основна мета цього загону очистити міста та села від небезпечних предметів та боєприпасів. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Черкаської області.

 

Київщина та Чернігівщина після відходу військ російської федерації потроху повертається до мирного життя. Однак, однією з проблем залишається – розмінування й зачистка території від снарядів, що не розірвались.

Уже майже три тижні співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Черкаській області працюють безперервно з ранку й дотемна, виявляють та знешкоджують вибухонебезпечні предмети на звільнених від окупації територіях.

 

Вибухотехніки перевіряють кожний житловий будинок, автівки, дороги, поля, покинуті бойові позиції, місця базування рашистів та усі території де проходили активні бойові дії. Ворог залишив після себе багато вибухонебезпечних предметів: нерозірваних снарядів, мін, розтяжок, які несуть небезпеку для мирного населення.

Фахівці вибухотехнічної служби обстежили та очистили територію площею понад шість тисяч гектарів, виявили та знешкодили понад сімсот вибухових матеріалів та знищили біля п’ятисот кілограмів вибухової речовини.

 

Крім того, на території однієї із селищних громад правоохоронці виявили та знешкодили залишки реактивної системи залпового вогню «Ураган» загальною вагою близько дванадцяти тон.

Вибухотехніки поліції Черкащини продовжують знешкоджувати вибухонебезпечні предмети ризикуючи власним життя, йдучи туди, де чекає небезпека. Вони впевнені та рішучі, а водночас максимально обережні, оскільки розуміють, що в їх руках життя і доля багатьох людей.

 

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x