«Коли командир дотримується основного принципу: “люди понад усе” – це додає відчуття, що це не дарма»

«Коли командир дотримується основного принципу: “люди понад усе” – це додає відчуття, що це не дарма»

Так про командира відділення 156 батальйону Сил ТрО ЗСУ говорить Антон, кулеметник із Черкаського батальйону Сил ТрО ЗСУ.

 

«У Попасній було справжнє пекло. Ми стримували наступ окупантів. Постійні атаки − хвиля за хвилею. Міномети, АГС, танки, піхота. Коли трохи заспокоїлось, командир нашого відділення каже: «Я на сусідню позицію. Піду сам, у мене там справа». Ми здивувались, але нічого не сказали, бо довіряємо йому залізно. Перебігти від позиції до позиції в Попасній було ще тою прогулянкою − ти повзеш, лежиш, спостерігаєш, якщо треба стріляєш, підхоплюєшся, перебігаєш, падаєш, повзеш, знову лежиш. І так по колу. Таким чином наш командир Євген вирішив «побігти» до сусідів. Повертається десь за годину, очі горять і каже: «Насолоджуйтеся!». І дає нам цілий термос кави! Уявляєте, як ми мріяли про гарячу каву? Хоча б одну на всіх. А тут цілий термос! Виявилося, що у сусіднього підрозділу з’явилася можливість закип’ятити води, а Євгену передали трохи свіжозмеленої кави. То була найсмачніша кава в моєму житті!» − поділився історією Антон.

 

Між бойовими завданнями, злагодженнями, навчаннями у наших бійців Сил територіальної оборони ЗСУ триває життя і в ньому є місце для зворушливих та підбадьорливих історій.

Боєць каже, що коли командир дотримується свого основного принципу: «люди понад усе!» і турбується про «своїх», то це додає відчуття, що все не дарма, що всі працюють в одній команді.

 

 

Сам же герой історії, Євген − командир відділення 156 батальйону Сил ТрО ЗСУ. Він вже бачив війну, у 2015−2016 воював в АТО. У складних умовах Євген зумів вивести із оточення та вберегти своїх бійців. Зараз, перебуваючи після контузії у госпіталі, воїн не витрачає час даремно і покращує свої навички з першої медичної допомоги.

 

Із допису у фейсбук Територіальна оборона ЗС України

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x